Rebarborový koláč a la anglický puding

Rebarborový koláč a la anglický puding

Sladký rebarborový koláč a la anglický puding musíte vyskúšať. Toto ikonické jedlo Britských ostrovov si môžete pripraviť v rôznych verziách, napríklad počas jari určite nevynechajte možnosť na ochutnávku s rebarborou. Je to kyselkavo-svieža kombinácia, ktorú skvele doplní horká čokoláda.

Ingrediencie

  • 400 grebarbora

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 ksnajemno nastrúhaná pomarančová kôra a pomarančová šťava z 1 pomaranča

  • maslo na vymazanie formy

  • 550 gmini croissant alebo mliečne žemličky

  • 3 ksvajcia

  • 300 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 gnahrubo nasekaná horká čokoláda

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Rebarboru nakrájame na kúsky, v hrnci zmiešame s polovicou cukru, pomarančovou kôrou, šťavou a privedieme k varu. Varíme za občasného miešania asi 6 minút. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymažeme maslom.

  2. Croissanty prepolíme a spodné časti rozložíme na dno formy. V mise prešľaháme vajcia, smotanu a zvyšný cukor.Tretinu zmesi nalejeme na croissanty. Pridáme polovicu rebarborovej zmesi, polovicu nasekanej čokolády a horné časti croissantov.

  3. Po lyžiciach do formy pridávame zvyšnú vaječnú zmes, zvyšnú rebarboru a čokoládu. Necháme 10 minút stáť, aby sa pudingová zmes vsiakla. Pečieme pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme 1 hodinu vychladnúť a posypeme cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.