Rebarborový koláč a la anglický puding
Sladký rebarborový koláč a la anglický puding musíte vyskúšať. Toto ikonické jedlo Britských ostrovov si môžete pripraviť v rôznych verziách, napríklad počas jari určite nevynechajte možnosť na ochutnávku s rebarborou. Je to kyselkavo-svieža kombinácia, ktorú skvele doplní horká čokoláda.
Ingrediencie
400 grebarbora
100 gkrupicový cukor
1 ksnajemno nastrúhaná pomarančová kôra a pomarančová šťava z 1 pomaranča
maslo na vymazanie formy
550 gmini croissant alebo mliečne žemličky
3 ksvajcia
300 ml33 % smotana na šľahanie
150 gnahrubo nasekaná horká čokoláda
práškový cukor na posypanie
Postup
Rebarboru nakrájame na kúsky, v hrnci zmiešame s polovicou cukru, pomarančovou kôrou, šťavou a privedieme k varu. Varíme za občasného miešania asi 6 minút. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Tortovú formu s priemerom 22 cm vymažeme maslom.
Croissanty prepolíme a spodné časti rozložíme na dno formy. V mise prešľaháme vajcia, smotanu a zvyšný cukor.Tretinu zmesi nalejeme na croissanty. Pridáme polovicu rebarborovej zmesi, polovicu nasekanej čokolády a horné časti croissantov.
Po lyžiciach do formy pridávame zvyšnú vaječnú zmes, zvyšnú rebarboru a čokoládu. Necháme 10 minút stáť, aby sa pudingová zmes vsiakla. Pečieme pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme 1 hodinu vychladnúť a posypeme cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre