Rebarborový koláč s jogurtom

Rebarborový koláč s jogurtom

Rebarborový koláč s jogurtom si obľúbi celá rodina. Je šťavnatý a svieži a poteší vás aj nenáročná príprava. Rebarbora sa používa vlastne všade tam, kde aj jablká. Takže koláče, kompóty alebo marmelády si môžete obohatiť aj touto všestrannou surovinou. Pri jej varení si dajte pozor na čas, pretože sa rýchlo rozvarí. Naviac, obsahuje minimum kalórií, takže aspoň v sladkých dezertoch nebudete mať zbytočne veľa kalórií.

Na korpus

  • 200 ghladká múka

  • 100 gpráškový cukor

  • 100 gmaslo

  • 1 ksvajce

  • 1 štipkasoľ

Na náplň

  • 400 grebarbora

  • (malý kúsok) čerstvý zázvor

  • 3 PLjemný trstinový cukor

  • 3 ksvajcia

  • 70 gmed

  • 300 ggrécky jogurt

  • 1 PLkukuričný škrob

Na dokončenie

  • nasekané pistácie

Postup

  1. Z múky, cukru, vajca a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny odležať.

  2. Umytú rebarboru nakrájame na menšie kúsky a dáme ich do misy. Pridáme nastrúhaný zázvor, cukor a premiešame. V druhej mise zmiešame všetky zvyšné suroviny na náplň.

  3. Koláčovú formu s priemerom 23 cm vymažeme maslom. Odležané cesto vyvaľkáme a vyložíme ním dno aj boky formy. Prebytočné cesto odrežeme.

  4. Rebarborovú náplň rovnomerne rozotrieme na cesto a zalejeme ju jogurtovou náplňou. Koláč pečieme pri 180 °C asi 40 až 50 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke a ozdobíme pistáciami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.