Rebarborový koláč s jogurtom
Rebarborový koláč s jogurtom si obľúbi celá rodina. Je šťavnatý a svieži a poteší vás aj nenáročná príprava. Rebarbora sa používa vlastne všade tam, kde aj jablká. Takže koláče, kompóty alebo marmelády si môžete obohatiť aj touto všestrannou surovinou. Pri jej varení si dajte pozor na čas, pretože sa rýchlo rozvarí. Naviac, obsahuje minimum kalórií, takže aspoň v sladkých dezertoch nebudete mať zbytočne veľa kalórií.
Na korpus
200 ghladká múka
100 gpráškový cukor
100 gmaslo
1 ksvajce
1 štipkasoľ
Na náplň
400 grebarbora
(malý kúsok) čerstvý zázvor
3 PLjemný trstinový cukor
3 ksvajcia
70 gmed
300 ggrécky jogurt
1 PLkukuričný škrob
Na dokončenie
nasekané pistácie
Postup
Z múky, cukru, vajca a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny odležať.
Umytú rebarboru nakrájame na menšie kúsky a dáme ich do misy. Pridáme nastrúhaný zázvor, cukor a premiešame. V druhej mise zmiešame všetky zvyšné suroviny na náplň.
Koláčovú formu s priemerom 23 cm vymažeme maslom. Odležané cesto vyvaľkáme a vyložíme ním dno aj boky formy. Prebytočné cesto odrežeme.
Rebarborovú náplň rovnomerne rozotrieme na cesto a zalejeme ju jogurtovou náplňou. Koláč pečieme pri 180 °C asi 40 až 50 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke a ozdobíme pistáciami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre