Ríbezľová bublanina s mrveničkou

Ríbezľová bublanina s mrveničkou

Priznávame, nebude to žiaden revolučný nápad upiecť bublaninu. Ale istotne to bude radosť ochutnať napríklad z ríbezľovej bublaniny s mrveničkou. Nenáročný koláč je stálicou v našich kuchyniach a ani rokmi mu nič neuberá z jeho čara. Pripravte si naň aj mrveničku, bude ešte chutnejší a chrumkavejší.

Na cesto

  • 250 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

  • 125 mlrastlinný olej

  • 420 gpolohrubá múka + na vysypanie

  • 200 gpráškový cukor

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 300 gčierne ríbezle

Na mrveničku

  • 50 gmaslo

  • 70 gkrupicový cukor

  • 70 gpolohrubá múka

Postup

  1. Mlieko prešľaháme so žĺtkami a olejom. Múku preosejeme s cukrom a kypriacim práškom. Bielky vyšľaháme do tuha. Tekutú zmes nalejeme do sypkej zmesi a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame aj bielkový sneh. Potom cesto nalejeme do veľkej formy s vyšším okrajom vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou. Na povrch rozložíme očistené ríbezle.

  2. Z masla, cukru a múky pripravíme mrveničku. Tou posypeme povrch koláča a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.