Ríbezľová bublanina s mrveničkou
Priznávame, nebude to žiaden revolučný nápad upiecť bublaninu. Ale istotne to bude radosť ochutnať napríklad z ríbezľovej bublaniny s mrveničkou. Nenáročný koláč je stálicou v našich kuchyniach a ani rokmi mu nič neuberá z jeho čara. Pripravte si naň aj mrveničku, bude ešte chutnejší a chrumkavejší.
Na cesto
250 mlmlieko
2 ksvajcia
125 mlrastlinný olej
420 gpolohrubá múka + na vysypanie
200 gpráškový cukor
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
300 gčierne ríbezle
Na mrveničku
50 gmaslo
70 gkrupicový cukor
70 gpolohrubá múka
Postup
Mlieko prešľaháme so žĺtkami a olejom. Múku preosejeme s cukrom a kypriacim práškom. Bielky vyšľaháme do tuha. Tekutú zmes nalejeme do sypkej zmesi a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame aj bielkový sneh. Potom cesto nalejeme do veľkej formy s vyšším okrajom vymazanej tukom a vysypanej polohrubou múkou. Na povrch rozložíme očistené ríbezle.
Z masla, cukru a múky pripravíme mrveničku. Tou posypeme povrch koláča a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre