Ríbezľový cheesecake

Ríbezľový cheesecake

Nie je nič lepšie, ako vychutnať si kúsok nepečeného a mrazeného ovocného dezertu počas horúceho popoludnia. Ríbezľový cheesecake vám toto potešenie dopraje. A nielen vám, ale aj vašim najbližším. Naservírujte kúsok na tanierik a podávajte s ľadovou kávou.

Na korpus

  • 280 gmleté sušienky

  • 100 gmaslo

  • 40 gstrúhaný kokos

Na náplň

  • 150 gčierne ríbezle

  • 100 gkrupicový cukor

  • 4 gcitrusový pektín

  • 350 ml40 % smotana na šľahanie

  • 200 gsyr žervé

  • 100 gpráškový cukor

  • 200 gsmotanový biely jogurt

  • červené ríbezle na ozdobenie

  • kokosové lupienky na ozdobenie

Postup

  1. Sušienky premiešame s rozpusteným maslom a kokosom. Prepracujeme a natlačíme ich na dno tortovej formy s priemerom 26 cm vyloženej potravinárskou fóliou.

  2. Ríbezle dáme do kastrólika a varíme. Krupicový cukor premiešame s pektínom, pridáme do vriacej ríbezľovej zmesi a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Všetko premixujeme ponorným mixérom, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť, dáme do chladničky a necháme 24 hodín odležať.

  3. Na druhý deň vyšľaháme smotanu spolu so žervé a práškovým cukrom na krém, pridáme vychladnutú ovocnú časť a jogurt.

  4. Pripravenú zmes nalejeme do tortovej formy so sušienkami, zakryjeme fóliou a vložíme na 24 hodín do mrazničky. Pri podávaní povrch ozdobíme ríbezľami a kokosom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.