Ríbezľový cheesecake
Nie je nič lepšie, ako vychutnať si kúsok nepečeného a mrazeného ovocného dezertu počas horúceho popoludnia. Ríbezľový cheesecake vám toto potešenie dopraje. A nielen vám, ale aj vašim najbližším. Naservírujte kúsok na tanierik a podávajte s ľadovou kávou.
Na korpus
280 gmleté sušienky
100 gmaslo
40 gstrúhaný kokos
Na náplň
150 gčierne ríbezle
100 gkrupicový cukor
4 gcitrusový pektín
350 ml40 % smotana na šľahanie
200 gsyr žervé
100 gpráškový cukor
200 gsmotanový biely jogurt
červené ríbezle na ozdobenie
kokosové lupienky na ozdobenie
Postup
Sušienky premiešame s rozpusteným maslom a kokosom. Prepracujeme a natlačíme ich na dno tortovej formy s priemerom 26 cm vyloženej potravinárskou fóliou.
Ríbezle dáme do kastrólika a varíme. Krupicový cukor premiešame s pektínom, pridáme do vriacej ríbezľovej zmesi a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Všetko premixujeme ponorným mixérom, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť, dáme do chladničky a necháme 24 hodín odležať.
Na druhý deň vyšľaháme smotanu spolu so žervé a práškovým cukrom na krém, pridáme vychladnutú ovocnú časť a jogurt.
Pripravenú zmes nalejeme do tortovej formy so sušienkami, zakryjeme fóliou a vložíme na 24 hodín do mrazničky. Pri podávaní povrch ozdobíme ríbezľami a kokosom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre