Ricottové lievance
Ideálne raňajky začínajú sladkým potešením. Pripravte si ricottové lievance, ktoré sú jemné ako obláčik a ich chuť doladil ľahký krém s jahodovým pyré.
Na cesto
250 mlmlieko
150 ghladká múka
1 baleniesušené droždie
50 gkryštálový cukor
200 gricotta
2 ksvajcia
rastlinný olej na smaženie
Krém
150 mlsmotana na šľahanie
250 gtvaroh
3 PLpráškový cukor
250 gricotta
Na dokončenie
500 gjahody na ozdobu
80 gpráškový cukor
Postup
Mierne ohrejeme mlieko a premiešame ho s ingredienciami na cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút.
Z cesta smažíme lievance na rozpálenom oleji pri strednej teplote z oboch strán dozlatista.
Na krém vyšľaháme smotanu s tvarohom, cukrom a ricottou. Jahody očistíme a polovicu z nich nakrájame na malé kúsky.
Druhú polovicu jahôd si odložíme do misky a ponorným mixérom ich rozmixujeme spolu s cukrom. Do jahodového pyré vmiešame nakrájané kúsky jahôd. Na lievance dáme kopček tvarohového krému, prelejeme jahodovou omáčkou a ozdobíme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre