Ricottové lievance

Ricottové lievance

Ideálne raňajky začínajú sladkým potešením. Pripravte si ricottové lievance, ktoré sú jemné ako obláčik a ich chuť doladil ľahký krém s jahodovým pyré.

Na cesto

  • 250 mlmlieko

  • 150 ghladká múka

  • 1 baleniesušené droždie

  • 50 gkryštálový cukor

  • 200 gricotta

  • 2 ksvajcia

  • rastlinný olej na smaženie

Krém

  • 150 mlsmotana na šľahanie

  • 250 gtvaroh

  • 3 PLpráškový cukor

  • 250 gricotta

Na dokončenie

  • 500 gjahody na ozdobu

  • 80 gpráškový cukor

Postup

  1. Mierne ohrejeme mlieko a premiešame ho s ingredienciami na cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť približne 40 minút.

  2. Z cesta smažíme lievance na rozpálenom oleji pri strednej teplote z oboch strán dozlatista.

  3. Na krém vyšľaháme smotanu s tvarohom, cukrom a ricottou. Jahody očistíme a polovicu z nich nakrájame na malé kúsky.

  4. Druhú polovicu jahôd si odložíme do misky a ponorným mixérom ich rozmixujeme spolu s cukrom. Do jahodového pyré vmiešame nakrájané kúsky jahôd. Na lievance dáme kopček tvarohového krému, prelejeme jahodovou omáčkou a ozdobíme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.