Ricottové lievance s medovým maslom

Ricottové lievance s medovým maslom

Aké nadýchané môžu byť lievance? Vyskúšajte ricottové lievance s medovým maslom a zistíte, že sú nielen ľahké, ale aj voňavo sladké. Medové maslo im dáva tú správnu bodku. Prípadne si ich ozdobte obľúbeným ovocím.

Na medové maslo

  • 125 gzmäknuté maslo

  • 2 PLmed

Na lievance

  • 3 ksvajcia (oddelene bielky a žĺtky)

  • 250 gricotta

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 250 mlmlieko

  • 120 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • olej na smaženie

  • med k servírovaniu

Postup

  1. Maslo prešľaháme a potom za stáleho šľahania pridávame med. Vyšľaháme do peny.

  2. Žĺtky v mise zmiešame s ricottou, extraktom a za postupného prilievania mlieka vyšľaháme na hladký krém.

  3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom a zmiešame so žĺtkovou zmesou. Potom po častiach zapracujeme sneh z bielkov.

  4. Panvicu vytrieme olejom a postupne opekáme lievance z oboch strán do zlatista. Podávame s medovým maslom a preliate medom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.