Ricottové lievance s medovým maslom
Aké nadýchané môžu byť lievance? Vyskúšajte ricottové lievance s medovým maslom a zistíte, že sú nielen ľahké, ale aj voňavo sladké. Medové maslo im dáva tú správnu bodku. Prípadne si ich ozdobte obľúbeným ovocím.
Na medové maslo
125 gzmäknuté maslo
2 PLmed
Na lievance
3 ksvajcia (oddelene bielky a žĺtky)
250 gricotta
1 ČLvanilkový extrakt
250 mlmlieko
120 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
olej na smaženie
med k servírovaniu
Postup
Maslo prešľaháme a potom za stáleho šľahania pridávame med. Vyšľaháme do peny.
Žĺtky v mise zmiešame s ricottou, extraktom a za postupného prilievania mlieka vyšľaháme na hladký krém.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom a zmiešame so žĺtkovou zmesou. Potom po častiach zapracujeme sneh z bielkov.
Panvicu vytrieme olejom a postupne opekáme lievance z oboch strán do zlatista. Podávame s medovým maslom a preliate medom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre