Rizoto s farebnou zeleninou a hubami
Rizoto s farebnou zeleninou a hubami vás k stolu priláka jediným pohľadom. Krásne, pestré a voňavé jedlo obsahuje ryžu ako základ, rôzne druhy zeleniny a ako doplnenie aj pečené kuracie mäso pre väčšie množstvo bielkovín. Tento recept zvládnete o niekoľko minút a bez stresu.
Ingrediencie
250 gryža basmati
1/2 kspór
120 gšampiňóny
1 kscibuľa
2 ksmrkva
10 kshrachové struky
2 PLolej
2 PLkari korenie
1 ksčervená kápia nakrájaná na pásiky
300 gpečené kuracie mäso (zostatkové z predošlého jedla)
polníček k servírovaniu
Postup
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Pór nakrájame na kolieska, šampiňóny podľa veľkosti na polovice alebo na plátky a cibuľu najemno.
Mrkvu nakrájame na polovicu z koliesok a struky prekrojíme šikmo na tretiny. V hrnci rozohrejeme olej, speníme na ňom cibuľu s mrkvou a pridáme kari korenie. Po chvíľke pridáme aj ostatnú zeleninu a restujeme.
Do panvice pridáme uvarenú ryžu, natrhané a obrané kuracie mäso a za stáleho miešania restujeme. Nakoniec podľa chuti dosolíme. Podávame s polníčkom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre