Rizoto s farebnou zeleninou a hubami

Rizoto s farebnou zeleninou a hubami

Rizoto s farebnou zeleninou a hubami vás k stolu priláka jediným pohľadom. Krásne, pestré a voňavé jedlo obsahuje ryžu ako základ, rôzne druhy zeleniny a ako doplnenie aj pečené kuracie mäso pre väčšie množstvo bielkovín. Tento recept zvládnete o niekoľko minút a bez stresu.

Ingrediencie

  • 250 gryža basmati

  • 1/2 kspór

  • 120 gšampiňóny

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksmrkva

  • 10 kshrachové struky

  • 2 PLolej

  • 2 PLkari korenie

  • 1 ksčervená kápia nakrájaná na pásiky

  • 300 gpečené kuracie mäso (zostatkové z predošlého jedla)

  • polníček k servírovaniu

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Pór nakrájame na kolieska, šampiňóny podľa veľkosti na polovice alebo na plátky a cibuľu najemno.

  2. Mrkvu nakrájame na polovicu z koliesok a struky prekrojíme šikmo na tretiny. V hrnci rozohrejeme olej, speníme na ňom cibuľu s mrkvou a pridáme kari korenie. Po chvíľke pridáme aj ostatnú zeleninu a restujeme.

  3. Do panvice pridáme uvarenú ryžu, natrhané a obrané kuracie mäso a za stáleho miešania restujeme. Nakoniec podľa chuti dosolíme. Podávame s polníčkom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.