Rizoto so slaninou a omeletou

Rizoto so slaninou a omeletou

Dokonalé rizoto dokáže zlepšiť náladu. Ak neveríte, vyskúšajte ho uvariť podľa nášho receptu a overte si teóriu v domácom prostredí. Rizoto so slaninou a omeletou je extra ľahké a rýchle. Garantujeme, že už len toto vás poteší, pretože sa nebudete trápiť so zložitým postupom a nebudete tráviť v kuchyni dlhý čas.

Ingrediencie

  • 400 gjazmínová ryža

  • 1 PLrastlinný olej

  • 150 ganglická slanina

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 cmčerstvý zázvor

  • 1 kschilli papričky

  • 4 PLsójová omáčka

  • 2 ksvajcia

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Ryžu prepláchneme a necháme ju odkvapkať. V hrnci rozohrejeme olej, ryžu na ňom osmažíme a potom ju zalejeme približne 400 ml vody a osolíme ju. Privedieme k varu a pozvoľna varíme do mäkka.

  2. Na panvici osmažíme na jemno nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu, strúčiky cesnaku a na drobno nasekaný zázvor a chilli. Spoločne restujeme asi 4 minúty.

  3. Do zmesi vmiešame uvarenú ryžu, dochutíme ju sójovou omáčkou a prehrejeme. Vajcia rozšľaháme a na čistej panvici usmažíme omeletu. Nakrájame ju na jemno a nasypeme navrch spoločne s pokrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.