Rizoto so slaninou a omeletou
Dokonalé rizoto dokáže zlepšiť náladu. Ak neveríte, vyskúšajte ho uvariť podľa nášho receptu a overte si teóriu v domácom prostredí. Rizoto so slaninou a omeletou je extra ľahké a rýchle. Garantujeme, že už len toto vás poteší, pretože sa nebudete trápiť so zložitým postupom a nebudete tráviť v kuchyni dlhý čas.
Ingrediencie
400 gjazmínová ryža
1 PLrastlinný olej
150 ganglická slanina
1 ksčervená paprika
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
2 cmčerstvý zázvor
1 kschilli papričky
4 PLsójová omáčka
2 ksvajcia
1 ksjarná cibuľka
Postup
Ryžu prepláchneme a necháme ju odkvapkať. V hrnci rozohrejeme olej, ryžu na ňom osmažíme a potom ju zalejeme približne 400 ml vody a osolíme ju. Privedieme k varu a pozvoľna varíme do mäkka.
Na panvici osmažíme na jemno nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu, strúčiky cesnaku a na drobno nasekaný zázvor a chilli. Spoločne restujeme asi 4 minúty.
Do zmesi vmiešame uvarenú ryžu, dochutíme ju sójovou omáčkou a prehrejeme. Vajcia rozšľaháme a na čistej panvici usmažíme omeletu. Nakrájame ju na jemno a nasypeme navrch spoločne s pokrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre