Roláda s červenou repou v lístkovom ceste
Z tradičnej červenej repy môže vzniknúť aj takýto netradičný recept. Vyskúšajte roládu s červenou repou v lístkovom ceste, ku ktorej sa podáva pyré a našľahaný syr. Je to lahôdka, akú ste doteraz ešte asi nejedli.
Na roládu
500 gsurová červená repa (menšej veľkosti)
2 PLolivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvý tymián (pár vetvičiek)
3 PLmed
1 ČLdijonska horčica
1 PLnasekaný kôpor
2 PLčervený vínny ocot
250 glístkové cesto
200 gšpenát (lístky)
1 ksvajce
Na repové pyré
2 PLmed
3 PLčervený vínny ocot
Na dokončenie
100 gmäkký kozí syr
3 ksreďkvičky
červená repa (lístky)
Postup
Umyté červené repy pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme ich. Každú zvlášť zabalíme spolu s vetvičkou tymiánu do alobalu a pečieme pri 200° C asi 40 minút. Vychladnuté repy potom olúpeme. V miske zmiešame med s horčicou, kôprom a octom. Ľahko osolíme a do vzniknutej marinády naložíme celé repy a necháme cez noc marinovať.
Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm. Jednu celú repu odložíme na bok. Zvyšné repy zo strán skrojíme. Na rozvaľkané cesto rozložíme listy špenátu, na ne položíme repu do radu a všetko zabalíme do rolády tak, aby sa cesto len zľahka prekrývalo. Konce pritlačíme k sebe.
Roládu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ju rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 až 25 minút. Potom ju vyberieme z rúry a nakrájame na 2 cm hrubé plátky.
Zvyšnú repu rozmixujeme s medom a octom a podľa potreby zriedime prevarenou vodou. Vzniknuté pyré dochutíme soľou, korením a octom. Roládu servírujeme s pyré a našľahaným syrom ozdobený reďkvičkami a lístkami repy. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre