Roláda s červenou repou v lístkovom ceste

Roláda s červenou repou v lístkovom ceste

Z tradičnej červenej repy môže vzniknúť aj takýto netradičný recept. Vyskúšajte roládu s červenou repou v lístkovom ceste, ku ktorej sa podáva pyré a našľahaný syr. Je to lahôdka, akú ste doteraz ešte asi nejedli.

Na roládu

  • 500 gsurová červená repa (menšej veľkosti)

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián (pár vetvičiek)

  • 3 PLmed

  • 1 ČLdijonska horčica

  • 1 PLnasekaný kôpor

  • 2 PLčervený vínny ocot

  • 250 glístkové cesto

  • 200 gšpenát (lístky)

  • 1 ksvajce

Na repové pyré

  • 2 PLmed

  • 3 PLčervený vínny ocot

Na dokončenie

  • 100 gmäkký kozí syr

  • 3 ksreďkvičky

  • červená repa (lístky)

Postup

  1. Umyté červené repy pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme ich. Každú zvlášť zabalíme spolu s vetvičkou tymiánu do alobalu a pečieme pri 200° C asi 40 minút. Vychladnuté repy potom olúpeme. V miske zmiešame med s horčicou, kôprom a octom. Ľahko osolíme a do vzniknutej marinády naložíme celé repy a necháme cez noc marinovať.

  2. Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm. Jednu celú repu odložíme na bok. Zvyšné repy zo strán skrojíme. Na rozvaľkané cesto rozložíme listy špenátu, na ne položíme repu do radu a všetko zabalíme do rolády tak, aby sa cesto len zľahka prekrývalo. Konce pritlačíme k sebe.

  3. Roládu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ju rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 až 25 minút. Potom ju vyberieme z rúry a nakrájame na 2 cm hrubé plátky.

  4. Zvyšnú repu rozmixujeme s medom a octom a podľa potreby zriedime prevarenou vodou. Vzniknuté pyré dochutíme soľou, korením a octom. Roládu servírujeme s pyré a našľahaným syrom ozdobený reďkvičkami a lístkami repy. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.