Rybičková nátierka
Správna nátierka premení aj obyčajné pečivo na lahodnú dobrotu. Rybičková nátierka je pripravená s maslom, uvareným vajíčkom a dochutená horčicou. Lahodná, krémová konzistencia vás zaručene nesklame. A keď pečivo krásne ozdobíte, každý sa rád ponúkne.
Na nátierku
1 ksčervená cibuľa
50 gzmäknuté maslo
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
400 grybičky v oleji
2 PLplnotučná horčica
1 ksvajce
Na dokončenie
pečivo k podávaniu
reďkvičky na ozdobu
jarná cibuľka na ozdobu
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Maslo dáme do misky, osolíme, okoreníme a vyšľaháme do peny. Z rybičiek zlejeme olej, rozmačkáme ich vidličkou, pridáme k maslu, prisypeme cibuľu a ochutíme soľou, korením a horčicou. Dobre premiešame.
Vajce uvaríme na tvrdo, olúpeme a nakrájame ho na malé kúsky. Primiešame k nátierke. Zľahka premiešame a natrieme na plátky pečiva. Môžeme ozdobiť nakrájanou reďkovkou a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre