Rýchle mäsové ragú s cestovinami
Rýchle mäsové ragú je ideálny recept na situácie, keď potrebujete navariť rýchlo, ale jedlo by malo byť sýte a také zaujímavé, že by ste ho pokojne mohli podávať aj svojim hosťom. Mleté mäso je dochutené koreninami a dusené v bielom víne a sekaných paradajkách. Je to chuťove pestré jedlo, ktoré nesklame.
Ingrediencie
500 gcestoviny
4 PLolivový olej
1 strúčikcesnaku
1 kscibuľa
400 gmleté hovädzie mäso
soľ
mleté čierne korenie
1 ksbobkový list
125 mlsuché biele víno
200 mlsekané sterilizované paradajky
čerstvý tymián
parmezán na posypanie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme a pokvapkáme olejom. Na panvici nahrejeme olej. Cesnak olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Oboje orestujeme na oleji do zlatista.
Pridáme mleté mäso a opečieme, rozdelíme vareškou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť na polovicu. Stiahneme teplotu, pridáme sekané paradajky a za častého miešania varíme do mäkka.
Do omáčky pridáme cestoviny, všetko spoločne prehrejeme, môžeme podliať trochou vody, dochutíme soľou, korením a lístkami tymiánu. Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre