Rýchle mäsové ragú s cestovinami

Rýchle mäsové ragú s cestovinami

Rýchle mäsové ragú je ideálny recept na situácie, keď potrebujete navariť rýchlo, ale jedlo by malo byť sýte a také zaujímavé, že by ste ho pokojne mohli podávať aj svojim hosťom. Mleté mäso je dochutené koreninami a dusené v bielom víne a sekaných paradajkách. Je to chuťove pestré jedlo, ktoré nesklame.

Ingrediencie

  • 500 gcestoviny

  • 4 PLolivový olej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 kscibuľa

  • 400 gmleté hovädzie mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksbobkový list

  • 125 mlsuché biele víno

  • 200 mlsekané sterilizované paradajky

  • čerstvý tymián

  • parmezán na posypanie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme a pokvapkáme olejom. Na panvici nahrejeme olej. Cesnak olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Oboje orestujeme na oleji do zlatista.

  2. Pridáme mleté mäso a opečieme, rozdelíme vareškou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť na polovicu. Stiahneme teplotu, pridáme sekané paradajky a za častého miešania varíme do mäkka.

  3. Do omáčky pridáme cestoviny, všetko spoločne prehrejeme, môžeme podliať trochou vody, dochutíme soľou, korením a lístkami tymiánu. Podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.