Rýchle rizoto
Toto rýchle rizoto je v tom najlepšom zmysle slova absolútne tradičné. Ak si pamätáte z minulých časov na rizotá, ktoré sa pripravovali z vrecka mrazenej zeleniny a pridávala sa k nim mäsová časť (väčšinou zvyšky z predchádzajúceho obedu), určite si spomeniete, že sa vďaka nim spotrebovali suroviny, ktoré by sa inak pokazili alebo sa vyhodili do koša. Ak sa chcete plytvaniu potravinami vyhnúť aj vy, pripravte si jednoduché rizoto a tento recept berte ako základ, ktorý si môžete akokoľvek obmieňať. Určite vás výsledok vždy poteší.
Ingrediencie
350 gdlhozrnná ryža
200 gvarené údené mäso
250 gmrazená zeleninová zmes
1 PLvegeta
1 štipkakorenie adžiky
100 gtvrdý syr
2 PLolivový olej
1 PLsoľ
Postup
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod tečúcou vodou a potom uvaríme v osolenej vode do mäkka. Hotovú ryžu precedíme, prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať.
V hrnci rozpálime olej, nasypeme na ňu rozmrazenú zeleninu a na malé kocky nakrájané údené mäso a krátko orestujeme. Do takto pripraveného základu nasypeme uvarenú ryžu a zmes opatrne premiešame.
Rizoto dochutíme vegetou a štipkou adžiky (aromatická, ale nie veľmi pálivá zmes korenia). Prehrejeme a podávame posypané syrom. Doplníme napríklad zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre