Rýchly a chutný špenátový quiche

Zdroj: Shutterstock

Rýchly a chutný špenátový quiche

Keď raz ochutnáte tento slaný koláč, budete ho chcieť pripravovať stále. Jednoduchý recept, ľahká príprava a môžete ho robiť na sto spôsobov, rovnako ako cestoviny.

Korpus

  • 175 gšpaldová múka

  • 100 gstudené maslo (môžete použiť aj ghee maslo)

  • 1 ksžĺtko

  • štipka soľ

  • 4 ČLstudená voda

Plnka

  • 250 gčerstvý špenát

  • 1 ksmenšie cibuľa

  • 2 strúčikcesnak

  • 100 gčerstvý syr eidam alebo gouda

  • 3 ksvajcia

  • 250 gkyslá smotana (jogurt, smotana na šľahanie)

  • 125 gundefined

  • soľ

  • čierne korenie

Postup

  1. Do misky pridáme múku, soľ, roztopené maslo, žĺtok a na záver trochu vody.

  2. Vymiesime cesto rukami tak, aby bolo vláčne.

  3. Vyvaľkáme ho na doske a pridáme do vopred vymastenej okrúhlej formy.

  4. Cesto popritláčame prstami, aj po okrajoch a poprepichujeme ho vidličkou a odložíme na 10 minút do chladničky.

  5. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.

  6. Ak si chceme byť istí, aby sa nám cesto v trúbe nenafúklo, položíme navrch korpusu papier na pečenie a dáme naň šošovicu, fazuľu ako záťaž.

  7. Pečieme 15 minút, potom odstránime papier so šošovicou a dáme ho piecť ešte na 5-10 minút, nech má zlatisté okraje.

  8. Medzitým si opražíme na panvici cibuľku, cesnak.

  9. Sparíme horúcou vodou špenátové listy, ktoré po vychladnutí dobre vyžmýkame a pridáme na panvicu. Krátko podusíme.

  10. Vedľa v miske si vajíčka vymiešame s kyslou smotanou a pridáme nastrúhaný syr eidam.

  11. Vychladnutý špenát potom pridáme do tejto zmesi a poriadne ju premiešame

  12. Môžeme ešte okoreniť, osoliť.

  13. Zmes potom nalejeme navrch korpusu a dáme piecť na 25 minút.

  14. Potom môžeme pridať nastrúhanú mozzarelu a dáme piecť ešte na 10 minút.

  15. Koláčik necháme vychladnúť, avšak najlepšie chutí teplý a chrumkavý. Podávame so šalátom, k polievkam alebo len tak samotný.

  16. Náš tip: Ak si chcete večeru uľahčiť, použite kupované lístkové cesto. Koláč chutí aj s ním naozaj skvelo. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Francúzsko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.