Zdroj: Shutterstock
Rýchly a chutný špenátový quiche
Keď raz ochutnáte tento slaný koláč, budete ho chcieť pripravovať stále. Jednoduchý recept, ľahká príprava a môžete ho robiť na sto spôsobov, rovnako ako cestoviny.
Korpus
175 gšpaldová múka
100 gstudené maslo (môžete použiť aj ghee maslo)
1 ksžĺtko
štipka soľ
4 ČLstudená voda
Plnka
250 gčerstvý špenát
1 ksmenšie cibuľa
2 strúčikcesnak
100 gčerstvý syr eidam alebo gouda
3 ksvajcia
250 gkyslá smotana (jogurt, smotana na šľahanie)
125 gundefined
soľ
čierne korenie
Postup
Do misky pridáme múku, soľ, roztopené maslo, žĺtok a na záver trochu vody.
Vymiesime cesto rukami tak, aby bolo vláčne.
Vyvaľkáme ho na doske a pridáme do vopred vymastenej okrúhlej formy.
Cesto popritláčame prstami, aj po okrajoch a poprepichujeme ho vidličkou a odložíme na 10 minút do chladničky.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
Ak si chceme byť istí, aby sa nám cesto v trúbe nenafúklo, položíme navrch korpusu papier na pečenie a dáme naň šošovicu, fazuľu ako záťaž.
Pečieme 15 minút, potom odstránime papier so šošovicou a dáme ho piecť ešte na 5-10 minút, nech má zlatisté okraje.
Medzitým si opražíme na panvici cibuľku, cesnak.
Sparíme horúcou vodou špenátové listy, ktoré po vychladnutí dobre vyžmýkame a pridáme na panvicu. Krátko podusíme.
Vedľa v miske si vajíčka vymiešame s kyslou smotanou a pridáme nastrúhaný syr eidam.
Vychladnutý špenát potom pridáme do tejto zmesi a poriadne ju premiešame
Môžeme ešte okoreniť, osoliť.
Zmes potom nalejeme navrch korpusu a dáme piecť na 25 minút.
Potom môžeme pridať nastrúhanú mozzarelu a dáme piecť ešte na 10 minút.
Koláčik necháme vychladnúť, avšak najlepšie chutí teplý a chrumkavý. Podávame so šalátom, k polievkam alebo len tak samotný.
Náš tip: Ak si chcete večeru uľahčiť, použite kupované lístkové cesto. Koláč chutí aj s ním naozaj skvelo. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre