Rýchly jahodový koláč s mrveničkou
Rýchly jahodový koláč s mrveničkou je skvelou ukážkou toho, že tradičné recepty budú vždy patriť medzi najobľúbenejšie. Krehké, maslové cesto posypané kúskami jahôd a chrumkavou mrveničkou si určite obľúbite.
Na cesto
120 gmaslo
220 gpráškový cukor
4 ksvajcia
400 mlvlažné mlieko
500 gpolohrubá múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
tuk na vymastenie formy
polohrubá múka na vysypanie formy
500 gčerstvé jahody
Na mrveničku
50 gmaslo
50 gkrupicový cukor
60 gpolohrubá múka
práškový cukor na posypanie
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do peny. Vmiešame polovicu mlieka, polovicu preosiatej múky a potom zvyšné mlieko s múkou a kypriacim práškom.
Hotové cesto rozotrieme do formy s vyšším okrajom. Formu predtým vymažeme maslom a vysypeme múkou.
Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ich na cesto po celej ploche.
Z masla, cukru a múky vypracujeme mrveničku. Koláč posypeme mrveničkou a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre