Rýchly jahodový koláč s mrveničkou

Rýchly jahodový koláč s mrveničkou

Rýchly jahodový koláč s mrveničkou je skvelou ukážkou toho, že tradičné recepty budú vždy patriť medzi najobľúbenejšie. Krehké, maslové cesto posypané kúskami jahôd a chrumkavou mrveničkou si určite obľúbite.

Na cesto

  • 120 gmaslo

  • 220 gpráškový cukor

  • 4 ksvajcia

  • 400 mlvlažné mlieko

  • 500 gpolohrubá múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • tuk na vymastenie formy

  • polohrubá múka na vysypanie formy

  • 500 gčerstvé jahody

Na mrveničku

  • 50 gmaslo

  • 50 gkrupicový cukor

  • 60 gpolohrubá múka

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do peny. Vmiešame polovicu mlieka, polovicu preosiatej múky a potom zvyšné mlieko s múkou a kypriacim práškom.

  2. Hotové cesto rozotrieme do formy s vyšším okrajom. Formu predtým vymažeme maslom a vysypeme múkou.

  3. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ich na cesto po celej ploche.

  4. Z masla, cukru a múky vypracujeme mrveničku. Koláč posypeme mrveničkou a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a pred podávaním pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.