Ryža s kuracím mäsom a hráškom
Ryža s kuracím mäsom má nekonečne veľa možností, ako ich pripraviť a vždy budú iné. Táto kombinácia patrí k najobľúbenejším jedlám ľudí už od detského veku. Tentokrát skúste pri varení použiť aj limetkovú šťavu a mladé hráškové struky. Dokonale jedlo osviežia a odľahčia.
Ingrediencie
600 gkuracie prsia (ideálne aj s kosťou)
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená sladká paprika
tymián
2 PLolej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
2 PLmaslo
1 kslimetka
200 gčerstvý hrášok (strúčiky)
maslo na ohriatie hrášku (podľa chuti)
300 guvarená ryža
Postup
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Posypeme ho mletou paprikou a tymiánom. Na panvici nahrejeme olej a mäso na ňom pozvoľna opečieme z oboch strán, potom dopečieme 10 minút v rúre pri 170 °C. Hotové mäso odložíme na bok.
Na výpeku na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme maslo, podlejeme vodou a primiešame limetkovú šťavu. Do omáčky pridáme mäso a prehrejeme.
Hrášok sparíme v horúcej a osolenej vode a dáme na čistú panvicu, pridáme maslo, osolíme a prehrejeme. Podávame spolu s mäsom a varenou ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre