Ryža s kuracím mäsom a hráškom

Ryža s kuracím mäsom a hráškom

Ryža s kuracím mäsom má nekonečne veľa možností, ako ich pripraviť a vždy budú iné. Táto kombinácia patrí k najobľúbenejším jedlám ľudí už od detského veku. Tentokrát skúste pri varení použiť aj limetkovú šťavu a mladé hráškové struky. Dokonale jedlo osviežia a odľahčia.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie prsia (ideálne aj s kosťou)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • mletá červená sladká paprika

  • tymián

  • 2 PLolej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 PLmaslo

  • 1 kslimetka

  • 200 gčerstvý hrášok (strúčiky)

  • maslo na ohriatie hrášku (podľa chuti)

  • 300 guvarená ryža

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Posypeme ho mletou paprikou a tymiánom. Na panvici nahrejeme olej a mäso na ňom pozvoľna opečieme z oboch strán, potom dopečieme 10 minút v rúre pri 170 °C. Hotové mäso odložíme na bok.

  2. Na výpeku na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme maslo, podlejeme vodou a primiešame limetkovú šťavu. Do omáčky pridáme mäso a prehrejeme.

  3. Hrášok sparíme v horúcej a osolenej vode a dáme na čistú panvicu, pridáme maslo, osolíme a prehrejeme. Podávame spolu s mäsom a varenou ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.