Ryžová panvička s kuracími prsiami

Ryžová panvička s kuracími prsiami

Rýchla ryžová panvička s kuracími prsiami vás zachráni vždy, keď potrebujete uvariť obed alebo večeru do niekoľkých minút. Opečené a chrumkavé kúsky mäsa sú tou najlepšou pokrývkou jazmínovej ryže s vínom. Tento recept má čo ponúknuť a jednoducho ho musíte vyskúšať.

Ingrediencie

  • 300 gkuracie prsia

  • 2 PLrastlinný olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 300 gjazmínová ryža

  • 200 mlbiele víno

  • 200 mlkurací vývar

  • rukola na posypanie

  • 50 gparmezán

Postup

  1. Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia na ňom orestujeme spoločne s nasekaným cesnakom. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mletú papriku a krátko restujeme.

  2. Po chvíli vmiešame ryžu, zalejeme vínom a vývarom. Privedieme k varu a keď sa tekutina trochu zredukuje, prikryjeme pokrievkou a pozvoľna dusíme do mäkka. Navrchu ozdobíme rukolou a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.