Ryžové lievance so zeleninou
Rýchle ryžové lievance so zeleninou si môžete pripraviť tak na raňajky ako aj na večeru. Záleží len na vás, koľko máte času, aby ste si tieto chutné lievance mohli vychutnať v pokoji. Najlepšie sú s kyslou smotanou dochutenou cesnakom, prípadne si môžete pridať aj obľúbenú čerstvú bylinku a budú ešte výraznejšie. Sú ideálne pre celiatikov, pretože ryžová múka je neutrálna a hodí sa do viacerých pokrmov.
Na ryžové lievance
200 mlmlieko
2 ksvajce
2 ČLrozpustené ghí maslo
260 gryžová múka
2 ČLkypriaci prášok do pečiva (bez lepku)
1/4 ČLsoľ
slnečnicový olej na smaženie
Na dokončenie
200 gkyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčikcesnaku
300 gcherry paradajky
1 ksjarná cibuľka (nakrájaná na menšie rezance)
Postup
Vo väčšej miske prešľaháme mlieko s vajcami a rozpusteným maslom ghí. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a soľou. Rýchlo vyšľaháme hladké cesto.
Na panvici s nepriľnavým povrchom nahrejeme na miernom ohni olej a vlejeme väčšiu lyžicu cesta. Takto postupne smažíme všetky lievance, vždy z oboch strán do zlatista.
Kyslú smotanu osolíme, okoreníme a vmiešame na jemno nastrúhaný cesnak. Pripravené lievance podávame s ochutenou kyslou smotanou a nakrájanými paradajkami. Ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre