Ryžový nákyp s jablkami

Ryžový nákyp s jablkami

Sladká pochúťka akou je ryžový nákyp s jablkami vás ihneď prenesie do detstva. V správnom nákype nesmie chýbať ovocie a mal by byť nadýchaný. Vyskúšate, aby ste zistili, či vaše očakávanie naplní tento recept?

Ingrediencie

  • 250 gguľatozrnná ryža

  • 700 mlmlieko

  • 30 gmaslo

  • 1 štipkasoľ

  • 50 gkrupicový cukor do ryže pri varení

  • 300 gjablko

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 40 gkrupicový cukor do jabĺk

  • 1 ČLmletá škorica

  • 1 PLvanilkový puding prášok

  • 60 gmaslo na vymazanie a na potretie

  • 2 ksvajcia

  • 20 gkrupicový cukor na sneh z bielkov

Postup

  1. Prepláchnutú ryžu dáme do hrnca s mliekom, maslom, soľou a cukrom. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.

  2. Jablká ošúpeme a nastrúhame na plátky. Premiešame s citrónovou šťavou, cukrom, škoricou a pridáme pudingový prášok.

  3. Tortovú formu s priemerom 23 centimetrov vymažeme maslom. Žĺtky oddelíme od bielkov, Vyšľaháme sneh s 20 g cukru. Do ryže zamiešame žĺtky a zľahka vmiešame aj sneh. Polovicou ryže naplníme formu, navrstvíme jablká a zakončíme druhou vrstvou ryže.

  4. Pečieme pri 165 °C asi 60 minút, po upečení povrch potrieme maslom. Môžeme podávať preliate karamelom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Dezerty
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.