Ryžový nákyp s jablkami
Sladká pochúťka akou je ryžový nákyp s jablkami vás ihneď prenesie do detstva. V správnom nákype nesmie chýbať ovocie a mal by byť nadýchaný. Vyskúšate, aby ste zistili, či vaše očakávanie naplní tento recept?
Ingrediencie
250 gguľatozrnná ryža
700 mlmlieko
30 gmaslo
1 štipkasoľ
50 gkrupicový cukor do ryže pri varení
300 gjablko
1 PLcitrónová šťava
40 gkrupicový cukor do jabĺk
1 ČLmletá škorica
1 PLvanilkový puding prášok
60 gmaslo na vymazanie a na potretie
2 ksvajcia
20 gkrupicový cukor na sneh z bielkov
Postup
Prepláchnutú ryžu dáme do hrnca s mliekom, maslom, soľou a cukrom. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na plátky. Premiešame s citrónovou šťavou, cukrom, škoricou a pridáme pudingový prášok.
Tortovú formu s priemerom 23 centimetrov vymažeme maslom. Žĺtky oddelíme od bielkov, Vyšľaháme sneh s 20 g cukru. Do ryže zamiešame žĺtky a zľahka vmiešame aj sneh. Polovicou ryže naplníme formu, navrstvíme jablká a zakončíme druhou vrstvou ryže.
Pečieme pri 165 °C asi 60 minút, po upečení povrch potrieme maslom. Môžeme podávať preliate karamelom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre