Ryžový nákyp s lesným ovocím

Ryžový nákyp s lesným ovocím

Zabudnite na školskú jedáleň, tento ryžový nákyp s lesným ovocím bude pre vás príjemnou spomienkou. Sladký a ovocný nákyp môžete konzumovať na obed alebo ho môžete podávať ako dezert. Ak budete mať chuť, pokojne si k nemu doprajte aj porciu osladenej kyslej smotany.

Ingrediencie

  • 300 gguľatozrnná ryža

  • 600 mlmlieko

  • 1 štipkasoľ

  • 40 gmaslo

  • 2 ksvajcia

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gkrupicový cukor

  • 200 gdrobné bobulové ovocie (maliny, čučoriedky, ostružiny, červené a čierne ríbezle)

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou a studenou vodou. Do hrnca dáme variť mlieko so štipkou soli a polovicou masla, do vriaceho mlieka vsypeme ryžu a na veľmi miernom ohni uvaríme do polomäkka.

  2. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s polovicou krupicového cukru na pevný sneh. Do uvarenej ryže vmiešame zvyšný cukor, žĺtkovú penu, ovocie a nakoniec bielkový sneh.

  3. Hmotou naplníme zapekacie misky, na povrch dáme zvyšné maslo a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení podávame teplé. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Raňajky
Dezerty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.