Ryžový nákyp s lesným ovocím
Zabudnite na školskú jedáleň, tento ryžový nákyp s lesným ovocím bude pre vás príjemnou spomienkou. Sladký a ovocný nákyp môžete konzumovať na obed alebo ho môžete podávať ako dezert. Ak budete mať chuť, pokojne si k nemu doprajte aj porciu osladenej kyslej smotany.
Ingrediencie
300 gguľatozrnná ryža
600 mlmlieko
1 štipkasoľ
40 gmaslo
2 ksvajcia
1 balenievanilkový cukor
100 gkrupicový cukor
200 gdrobné bobulové ovocie (maliny, čučoriedky, ostružiny, červené a čierne ríbezle)
Postup
Ryžu prepláchneme pod tečúcou a studenou vodou. Do hrnca dáme variť mlieko so štipkou soli a polovicou masla, do vriaceho mlieka vsypeme ryžu a na veľmi miernom ohni uvaríme do polomäkka.
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s polovicou krupicového cukru na pevný sneh. Do uvarenej ryže vmiešame zvyšný cukor, žĺtkovú penu, ovocie a nakoniec bielkový sneh.
Hmotou naplníme zapekacie misky, na povrch dáme zvyšné maslo a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení podávame teplé. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre