Šalát Nicoise

Šalát Nicoise

Čím jednoduchší je recept na šalát, tým väčšiu popularitu získa po celom svete. Šalát Nicoise pochádza z francúzskeho mesta Nice a je plný listového šalátu, zemiakov, vajíčok a chutnej zálievky. Navrch ešte položte rýchlo pripraveného tuniaka a máte jedlo, ktoré vás v okamihu prenesie na juh Francúzska.

Ingrediencie

  • 1 hrsťzelené fazuľové struky

  • soľ

  • 2 ksvajcia

  • 8 ksvarené zemiaky

  • 8 ksančovičky

  • šalát little gem

Na zálievku

  • 2 PLčervený vínny ocot

  • dijonska horčica

  • 100 mlextra panenský olivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksančovičky

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • čierne olivy

  • 1/2 ksčervená cibuľa

Na dokončenie

  • 2 kstuniak (steaky)

  • olivový olej

Postup

  1. Fazuľky uvaríme vo vriacej a osolenej vode domäkka, potom precedíme. Vajcia varíme 8 minút, schladíme ich v studenej vode, olúpeme a prekrojíme na štvrtiny. Zemiaky nakrájame na kúsky. Ančovičky zlejeme a nakrájame na štvrtiny.

  2. Šalát preláchneme pod prúdom studenej vody a jednotlivé listy nakrájame. Všetky suroviny na zálievku zmiešame dohromady a nalejeme na šalát. Pridáme vajcia, fazuľky, zemiaky, ančovičky, olivy a nakrájanú cibuľu.

  3. Tuniaka opečieme sprudka na nahriatom oleji v panvici asi pol minúty z každej strany. Osolíme ho, prekrojíme a pridáme na každú porciu šalátu. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Zdravé recepty
Francúzsko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.