Šalát Nicoise
Čím jednoduchší je recept na šalát, tým väčšiu popularitu získa po celom svete. Šalát Nicoise pochádza z francúzskeho mesta Nice a je plný listového šalátu, zemiakov, vajíčok a chutnej zálievky. Navrch ešte položte rýchlo pripraveného tuniaka a máte jedlo, ktoré vás v okamihu prenesie na juh Francúzska.
Ingrediencie
1 hrsťzelené fazuľové struky
soľ
2 ksvajcia
8 ksvarené zemiaky
8 ksančovičky
šalát little gem
Na zálievku
2 PLčervený vínny ocot
dijonska horčica
100 mlextra panenský olivový olej
2 strúčikycesnaku
2 ksančovičky
čerstvo mleté čierne korenie
čierne olivy
1/2 ksčervená cibuľa
Na dokončenie
2 kstuniak (steaky)
olivový olej
Postup
Fazuľky uvaríme vo vriacej a osolenej vode domäkka, potom precedíme. Vajcia varíme 8 minút, schladíme ich v studenej vode, olúpeme a prekrojíme na štvrtiny. Zemiaky nakrájame na kúsky. Ančovičky zlejeme a nakrájame na štvrtiny.
Šalát preláchneme pod prúdom studenej vody a jednotlivé listy nakrájame. Všetky suroviny na zálievku zmiešame dohromady a nalejeme na šalát. Pridáme vajcia, fazuľky, zemiaky, ančovičky, olivy a nakrájanú cibuľu.
Tuniaka opečieme sprudka na nahriatom oleji v panvici asi pol minúty z každej strany. Osolíme ho, prekrojíme a pridáme na každú porciu šalátu. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre