Zdroj: Pixabay
Šalát s grilovaným lososom
Ak milujete lososa, vyskúšajte tento chutný spôsob na jeho prípravu, ktorý sa hodí k akémukoľvek šalátu. Rozhodne nebudete ľutovať!
Ingrediencie
100 gchladený losos
50 gmaslo
1 ČLčerstvá bazalka
1 strúčikcesnak
1/2 kscitrón - šťava
1 štipkasoľ
1 ČLmleté čierne korenie
1 hrsťkvety tymián
Zálievka
3 PLolivový olej
1 kscitrón - šťava
1 štipkasoľ
1 štipkačierne korenie
1 ČLtrstinový cukor
Postup
Pripravíme si zmes rôznych šalátov podľa chuti. Ja som použila šaláty z našej záhrady: kučeravý šalát biely aj červený, dubček, perilu, kapucínku, bazalku, myzuna šalát, reďkovku, mladú cibuľku a mangold (iba stonku).
Lososa si očistíme, umyjeme a usušíme.
Následne ho pokvapkáme šťavou z citróna, posypeme soľou, mletým čiernym korením a necháme 10 min. odležať.
Losos je pripravený na gril, ktorý dobre rozohrejeme, pokvapkáme olivovým olejom a po jeho bokoch položíme kvety tymianu, z ktorých nasiakne vôňu a chuť.
Grilujeme 5 – 7 minút z každej strany.
Medzitým si do misky natrháme šaláty, nakrájame reďkovku, cibuľku a zalejeme zálievkou.
Z masla, bazalky a cesnaku si vyrobíme bylinkové maslo, ktoré použijeme na teplého lososa.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre