Šalát so zapečeným kozím syrom a figami
Šalát so zapečeným kozím syrom figami nie je len šalátom, to je hlavné jedlo, ktoré nasýti oči aj žalúdok. Plno vôní, plno chutí a skvelý rozpustený syr zabalený v lístkovom ceste sa budú rozplývať na jazyku. K tomu pridajte figy, hrozienka a orechy a vychutnáte si jedinečný pôžitok.
Ingrediencie
1 balenielístkové cesto (cca 250 g)
2 ksplesňový kozí syr
2 PLfigové čatní alebo marmeláda
feferónky podľa chuti
1vajce
soľ
100 gmix baby šalát
100 gbaby špenát
Na dresing
4 PLolivový olej
4 PLbalzamikový ocot
2 ČLmed
Na dokončenie
4 ksčerstvé figy
1 hrsťsušené hrozienka
80 gvlašské orechy
Postup
Cesto rozvaľkáme na tenký plát a nakrájame ho na štvorce/obdĺžniky, podľa veľkosti syra tak, aby sme mohli syry zabaliť. Na každý syr poukladáme po lyžici figového čatní a nakrájanú feferónku. Konce cesta nahor zatočíme. Balíčky so syrom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C na 25 minút.
V mise zmiešame všetky ingrediencie na dresing a poriadne premiešame. Do misy nasypeme mix šalátov, špenát a zalejeme ich dresingom. Opatrne ním obalíme listy šalátu. Pri servírovaní šalát ozdobíme pokrájanými figami, sušenými hrozienkami, prípadne brusnicami a vlašskými orechmi. Navrch uložíme balíčky z lístkového cesta a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre