Šalát so zapečeným kozím syrom a figami

Šalát so zapečeným kozím syrom a figami

Šalát so zapečeným kozím syrom figami nie je len šalátom, to je hlavné jedlo, ktoré nasýti oči aj žalúdok. Plno vôní, plno chutí a skvelý rozpustený syr zabalený v lístkovom ceste sa budú rozplývať na jazyku. K tomu pridajte figy, hrozienka a orechy a vychutnáte si jedinečný pôžitok.

Ingrediencie

  • 1 balenielístkové cesto (cca 250 g)

  • 2 ksplesňový kozí syr

  • 2 PLfigové čatní alebo marmeláda

  • feferónky podľa chuti

  • 1vajce

  • soľ

  • 100 gmix baby šalát

  • 100 gbaby špenát

Na dresing

  • 4 PLolivový olej

  • 4 PLbalzamikový ocot

  • 2 ČLmed

Na dokončenie

  • 4 ksčerstvé figy

  • 1 hrsťsušené hrozienka

  • 80 gvlašské orechy

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a nakrájame ho na štvorce/obdĺžniky, podľa veľkosti syra tak, aby sme mohli syry zabaliť. Na každý syr poukladáme po lyžici figového čatní a nakrájanú feferónku. Konce cesta nahor zatočíme. Balíčky so syrom potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme soľou a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C na 25 minút.

  2. V mise zmiešame všetky ingrediencie na dresing a poriadne premiešame. Do misy nasypeme mix šalátov, špenát a zalejeme ich dresingom. Opatrne ním obalíme listy šalátu. Pri servírovaní šalát ozdobíme pokrájanými figami, sušenými hrozienkami, prípadne brusnicami a vlašskými orechmi. Navrch uložíme balíčky z lístkového cesta a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.