Šalát Waldorf

Šalát Waldorf

Svetovo známy šalát Waldorf musí aspoň raz za život pripraviť každý, alebo aspoň ho ochutnať. Vznikol ešte v roku 1893 v hoteli Waldorf Astoria v meste New York a dnes je to klasika medzi šalátmi, ale aj kulinárskymi receptami vôbec. Napriek jeho sláve je naozaj jednoduchý a plný vitamínov. Vyskúšate ho pripraviť aj vy?

Ingrediencie

  • 100 gvlašské orechy

  • 4 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 ksjablko + na dozdobenie

  • 1 kscibuľa

  • 80 gsyr s modrou plesňou

  • 2 PLmajonéza

  • 3 PLgrécky jogurt

  • 1 ČLvínny ocot

  • 200 gžerucha

  • 100 gtmavé hrozno

  • 1 hrsťpolníček

  • pečivo k servírovaniu

Postup

  1. Orechy opečieme nasucho na panvici. Stonkový zeler nakrájame na kúsky a varíme asi 1 minútu vo vriacej, osolenej vode. Schladíme v ľadovej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.

  2. V mise premiešame zeler, jablko nakrájané na kocky, cibuľu nakrájanú nadrobno a rozdrobený syr.

  3. Majonézu prešľaháme s jogurtom a octom, osolíme, okoreníme, vmiešame do šalátu, posypeme výhonkami žeruchy. Pridáme nakrájané bobule hrozna a opražené orechy.

  4. Šalát podávame v miskách spolu s polníčkom, ozdobíme jablkami, doplníme žeruchou a pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
USA
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.