Šalát Waldorf
Svetovo známy šalát Waldorf musí aspoň raz za život pripraviť každý, alebo aspoň ho ochutnať. Vznikol ešte v roku 1893 v hoteli Waldorf Astoria v meste New York a dnes je to klasika medzi šalátmi, ale aj kulinárskymi receptami vôbec. Napriek jeho sláve je naozaj jednoduchý a plný vitamínov. Vyskúšate ho pripraviť aj vy?
Ingrediencie
100 gvlašské orechy
4 ksstonky stonkového zeleru
1 ksjablko + na dozdobenie
1 kscibuľa
80 gsyr s modrou plesňou
2 PLmajonéza
3 PLgrécky jogurt
1 ČLvínny ocot
200 gžerucha
100 gtmavé hrozno
1 hrsťpolníček
pečivo k servírovaniu
Postup
Orechy opečieme nasucho na panvici. Stonkový zeler nakrájame na kúsky a varíme asi 1 minútu vo vriacej, osolenej vode. Schladíme v ľadovej vode, zlejeme a necháme odkvapkať.
V mise premiešame zeler, jablko nakrájané na kocky, cibuľu nakrájanú nadrobno a rozdrobený syr.
Majonézu prešľaháme s jogurtom a octom, osolíme, okoreníme, vmiešame do šalátu, posypeme výhonkami žeruchy. Pridáme nakrájané bobule hrozna a opražené orechy.
Šalát podávame v miskách spolu s polníčkom, ozdobíme jablkami, doplníme žeruchou a pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre