Šalát z grilovanej kukurice
Čo je najlepšia príloha ku grilovanému mäsu? Ak ešte nepoznáte odpoveď, my vám ju radi prezradíme. Šalát z grilovanej kukurice je tým pravým doplnením jemne údených chutí. Šalát je plný zeleniny a je doplnený chuťou sviežej zálievky.
Ingrediencie
3 kspredvarené kukuričné klasy
5 PLolivový olej
soľ
1 ksavokádo
150 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
2 strúčikycesnaku
1/2 ČLchilli vločky
mleté čierne korenie
tortilla na podávanie
Postup
Klasy potrieme olejom a osolíme ich. Grilujeme ich zo všetkých strán do zlatista. Potom odkrojíme zrná do misy a pridáme na kocky nakrájané avokádo, prepolené paradajky, na rezance nakrájanú cibuľu a bazalkové listy. Všetko premiešame.
V miske zmiešame zvyšný olivový olej s citrónovou šťavou, nastrúhaným cesnakom, chilli a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Dresing vmiešame do šalátu, ktorý podávame s tortillami. Šalát sa tiež hodí ku grilovanému mäsu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre