Šalát z grilovanej kukurice

Šalát z grilovanej kukurice

Čo je najlepšia príloha ku grilovanému mäsu? Ak ešte nepoznáte odpoveď, my vám ju radi prezradíme. Šalát z grilovanej kukurice je tým pravým doplnením jemne údených chutí. Šalát je plný zeleniny a je doplnený chuťou sviežej zálievky.

Ingrediencie

  • 3 kspredvarené kukuričné klasy

  • 5 PLolivový olej

  • soľ

  • 1 ksavokádo

  • 150 gcherry paradajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/2 ČLchilli vločky

  • mleté čierne korenie

  • tortilla na podávanie

Postup

  1. Klasy potrieme olejom a osolíme ich. Grilujeme ich zo všetkých strán do zlatista. Potom odkrojíme zrná do misy a pridáme na kocky nakrájané avokádo, prepolené paradajky, na rezance nakrájanú cibuľu a bazalkové listy. Všetko premiešame.

  2. V miske zmiešame zvyšný olivový olej s citrónovou šťavou, nastrúhaným cesnakom, chilli a podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. Dresing vmiešame do šalátu, ktorý podávame s tortillami. Šalát sa tiež hodí ku grilovanému mäsu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Prílohy
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.