Silvestrovské chlebíčky na 3 spôsoby

Silvestrovské chlebíčky na 3 spôsoby

Hermelínové, vajíčkové i šunkové silvestrovské chlebíčky sú jednoduché a na všetky budete potrebovať aj šalát ako ich základ. Potom už len stačí dochutiť, ozdobiť a krásne naservírovať. Na stole sa dlho neohrejú, ale aspoň to je znak toho, že skutočne chutia skvele. Môžete sa spoľahnúť.

Hermelínové chlebíčky

  • 4 plátkybageta

  • 150 ghermelínový šalát

  • šalát (listy)

  • reďkovka

  • 1 kshermelín syr

  • čerstvá petržlenová vňať

  • čerstvá pažítka

  • 1 ksmalá červená paprika

  • mletá červená sladká paprika

Vajíčkové chlebíčky

  • 4 plátkybageta

  • 150 gzemiakový šalát

  • majonéza podľa chuti

  • 2 ksna tvrdo uvarené vajcia

  • čerstvá petržlenová vňať

Šunkové chlebíčky

  • 4 plátkybageta

  • 150 gzemiakový šalát

  • 4 plátkyšunka

  • 1 ksna tvrdo uvarené vajce

  • majonéza podľa chuti

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Plátky bagety potrieme hermelínovým šalátom, ozdobíme listami šalátu, nakrájanou reďkovkou, plátkami hermelínu, petržlenovou vňaťou, pažítkou a na malé kúsky nakrájanou paprikou. Posypeme mletou paprikou.

  2. Ďalšie plátky bagety potrieme zemiakovým šalátom. Pridáme trochu majonézy a na povrch nastrúhame varené vajcia a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

  3. Posledné bagety potrieme zemiakovým šalátom, pridáme kornútok pripravený zo šunky, do ktorého položíme plátok vareného vajca, ozdobíme majonézou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Slovensko
Silvester

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.