Silvestrovské chlebíčky na 3 spôsoby
Hermelínové, vajíčkové i šunkové silvestrovské chlebíčky sú jednoduché a na všetky budete potrebovať aj šalát ako ich základ. Potom už len stačí dochutiť, ozdobiť a krásne naservírovať. Na stole sa dlho neohrejú, ale aspoň to je znak toho, že skutočne chutia skvele. Môžete sa spoľahnúť.
Hermelínové chlebíčky
4 plátkybageta
150 ghermelínový šalát
šalát (listy)
reďkovka
1 kshermelín syr
čerstvá petržlenová vňať
čerstvá pažítka
1 ksmalá červená paprika
mletá červená sladká paprika
Vajíčkové chlebíčky
4 plátkybageta
150 gzemiakový šalát
majonéza podľa chuti
2 ksna tvrdo uvarené vajcia
čerstvá petržlenová vňať
Šunkové chlebíčky
4 plátkybageta
150 gzemiakový šalát
4 plátkyšunka
1 ksna tvrdo uvarené vajce
majonéza podľa chuti
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Plátky bagety potrieme hermelínovým šalátom, ozdobíme listami šalátu, nakrájanou reďkovkou, plátkami hermelínu, petržlenovou vňaťou, pažítkou a na malé kúsky nakrájanou paprikou. Posypeme mletou paprikou.
Ďalšie plátky bagety potrieme zemiakovým šalátom. Pridáme trochu majonézy a na povrch nastrúhame varené vajcia a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Posledné bagety potrieme zemiakovým šalátom, pridáme kornútok pripravený zo šunky, do ktorého položíme plátok vareného vajca, ozdobíme majonézou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre