Silvestrovské jednohubky 3x inak
Tieto silvestrovské jednohubky s dávnou klasikou až tak veľa spoločného nemajú, ale napriek tomu, tie prvé sú vyrobené z koliesok rožkov, tie druhé sú naplnené vo vydlabaných paradajkách a tie tretie majú namiesto pečiva koliesko uhorky. Vyskúšajte, je to nenáročné a ľahko si ich môžete prispôsobiť svojim chutiam alebo chutiam vašich hostí.
Ingrediencie
1 ksavokádo
1 kslimetka
soľ
2 kstmavé rožky
100 gplátkový údený losos
jedlé kvety
10 kskokteilové paradajky
100 gsyr žervé
60 gtuniak v oleji
1 ksjarná cibuľka
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLcitrónová šťava
1 ksšalátová uhorka
5 plátkovsušená šunka
10 ks(mini guľôčky) syr mozzarella
čierne sezamové semienka
Postup
Avokádo zbavíme šupky a kôstky. Vidličkou roztlačíme na kašu, ochutíme šťavou z limetky a soľou. Na kolieska z rožka pomocou vykrajovacej formičky nanesieme asi 1,5 cm hrubú vrstvu nátierky, na ňu položíme kúsok zatočeného lososa a ozdobíme jedlými kvetmi.
Z paradajok odkrojíme vrchy so stopkou. Vnútro vydlabeme a v miske zmiešame žervé s tuniakom a nakrájanou cibuľkou. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Nátierkou naplníme paradajky a prikryjeme ich vrškami.
Pomocou vykrajovacej formičky alebo noža vykrojíme 6 až 7 rýh po obvode uhorky. Potom ju nakrájame na 10 rovnako hrubých koliesok s hrúbkou asi 2 cm. Na plátky uhorky položíme závitky zo sušenej šunky, vložíme mozzarelly a posypeme sezamom. Nakoniec ich prepichneme napichovadlom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre