Lahodné, jednoduché a také severské je škandinávske mleté mäso so zemiakmi. Na jeho prípravu vám postačí zopár dostupných surovín a niekoľko minút času. Mimochodom, Škandinávci milujú kôpor, takže na ten určite nezabudnite.
600 gzemiaky
soľ podľa chuti
600 gmleté hovädzie mäso
1 štipkamleté nové korenie
1 ČLdrvená rasca
mleté čierne korenie podľa chuti
2 ksčervená cibuľa
3 PLrastlinný olej
1 PLsušené brusnice
1 hrsťkôpor
2 PLkyslá smotana
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme ich. Necháme vychladnúť.
Mleté mäso zmiešame s novým korením, rascou, soľou a korením a vytvoríme gule. Cibuľu, olúpeme a nakrájame na kolieska. Vo väčšej panvici na oleji opečieme do zlatista zemiaky, vyberieme ich z panvice, prebytočný olej zlejeme a zvyšok necháme iba na dopečenie mäsa.
Na rozohriatom oleji opečieme do zlatista mäsové gule, potom pridáme cibuľu, brusnice, krátko orestujeme, zalejeme vodou a asi 4 minúty zakryté dusíme.
Nakoniec do panvice vrátime zemiaky, všetko spolu prehrejeme, zasypeme nasekaným kôprom, dochutíme soľou, korením, pridáme kyslú smotanu a podávame. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.