Škoricové lievance so slivkovým lekvárom

Škoricové lievance so slivkovým lekvárom

Škoricové lievance so slivkovým lekvárom rozvoňajú celú kuchyňu. Ak sa rozhodnete pripraviť ich na raňajky, všetci spachtoši doslova vybehnú zo svojich postieľok. A garantujeme, že to neplatí len pre tých najmenších. Môžete ich podávať so slivkovým lekvárom, rovnako skvele však budú chutiť aj s jablkovým alebo hruškovým džemom, či dokonca kúskami skaramelizovaného ovocia.

Ingrediencie

  • 100 mlmlieko

  • 150 ghladká múka

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 baleniesušené droždie

  • 150 gbiely jogurt

  • 2 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • rastlinný olej na smaženie

  • mletá škorica s cukrom na obaľovanie

  • slivkový lekvár k servírovaniu

Postup

  1. Mlieko prehrejeme, pridáme trochu múky, cukru a droždia. Necháme kysnúť a potom pridáme jogurt, vajcia a soľ.

  2. Cesto prepracujeme a nakoniec do neho zapracujeme ľahko vyšľahanú smotanu. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.

  3. Lievance smažíme na oleji z oboch strán, obalíme ich v škoricovom cukre a podávame napríklad so slivkovým lekvárom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.