Škoricové lievance so slivkovým lekvárom
Škoricové lievance so slivkovým lekvárom rozvoňajú celú kuchyňu. Ak sa rozhodnete pripraviť ich na raňajky, všetci spachtoši doslova vybehnú zo svojich postieľok. A garantujeme, že to neplatí len pre tých najmenších. Môžete ich podávať so slivkovým lekvárom, rovnako skvele však budú chutiť aj s jablkovým alebo hruškovým džemom, či dokonca kúskami skaramelizovaného ovocia.
Ingrediencie
100 mlmlieko
150 ghladká múka
60 gkrupicový cukor
1 baleniesušené droždie
150 gbiely jogurt
2 ksvajcia
1 štipkasoľ
100 ml33 % smotana na šľahanie
rastlinný olej na smaženie
mletá škorica s cukrom na obaľovanie
slivkový lekvár k servírovaniu
Postup
Mlieko prehrejeme, pridáme trochu múky, cukru a droždia. Necháme kysnúť a potom pridáme jogurt, vajcia a soľ.
Cesto prepracujeme a nakoniec do neho zapracujeme ľahko vyšľahanú smotanu. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
Lievance smažíme na oleji z oboch strán, obalíme ich v škoricovom cukre a podávame napríklad so slivkovým lekvárom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre