Škoricový koláč s jablkami
Na to, aby ste škoricový koláč s jablkami zacítili, si ho budete musieť upiecť. Ale za tú chuť a vôňu to rozhodne stojí. Z tradičných a obľúbených ingrediencií môžete vytvoriť aj takýto efektný koláč.
Ingrediencie
1 baleniehotové rozvaľkané krehké cesto
maslo na vymastenie
1 kgzelené jablko
1 kscitrón
Na náplň
500 gtučný tvaroh v alobale
125 gjemne hrudkovitý tvaroh
30 gvanilkový puding v prášku
2 ksmenšie vajcia
135 gkrupicový cukor
2 ČLmletá škorica
Postup
Rozvaľkané krehké cesto odlepíme z papiera na pečenie a cestom vyložíme dno i boky vymazanej obdĺžnikovej formy. Prebytočné cesto odrežeme.
Jablká olúpeme, nakrájame na tenké plátky a namočíme ich do vody s citrónovou šťavou.
Všetky ingrediencie na náplň prešľaháme ručným šľahačom a rozotrieme na cesto.
Na plnku poukladáme odkvapkané jablká, ktoré usporiadame do mriežky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 50 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre