Škoricový koláč s jablkami

Škoricový koláč s jablkami

Na to, aby ste škoricový koláč s jablkami zacítili, si ho budete musieť upiecť. Ale za tú chuť a vôňu to rozhodne stojí. Z tradičných a obľúbených ingrediencií môžete vytvoriť aj takýto efektný koláč.

Ingrediencie

  • 1 baleniehotové rozvaľkané krehké cesto

  • maslo na vymastenie

  • 1 kgzelené jablko

  • 1 kscitrón

Na náplň

  • 500 gtučný tvaroh v alobale

  • 125 gjemne hrudkovitý tvaroh

  • 30 gvanilkový puding v prášku

  • 2 ksmenšie vajcia

  • 135 gkrupicový cukor

  • 2 ČLmletá škorica

Postup

  1. Rozvaľkané krehké cesto odlepíme z papiera na pečenie a cestom vyložíme dno i boky vymazanej obdĺžnikovej formy. Prebytočné cesto odrežeme.

  2. Jablká olúpeme, nakrájame na tenké plátky a namočíme ich do vody s citrónovou šťavou.

  3. Všetky ingrediencie na náplň prešľaháme ručným šľahačom a rozotrieme na cesto.

  4. Na plnku poukladáme odkvapkané jablká, ktoré usporiadame do mriežky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 50 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Koláče
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.