Slaná štrúdľa so šunkou a syrom

Slaná štrúdľa so šunkou a syrom

Táto slaná štrúdľa je tak jednoduchá, že ju zvládne pripraviť naozaj každý. Plnka z dvoch druhov syra, šunky, póru a papriky je základ, ktorý stojí za celou jej chuťou. Kto povedal, že štrúdľa je len sladká?

Ingrediencie

  • 1 baleniechladené lístkové cesto

  • 65 gparadajkový pretlak

  • 200 gplátková šunka

  • 200 gplátkový syr

  • 200 grozdrobený balkánsky syr

  • 3 lístkypór

  • 1/2 ksžltá paprika nakrájaná na hrubšie kúsky

  • čerstvá bazalka (niekoľko lístkov)

  • 1 ksrozšľahané vajce

  • sezamové semienka na posypanie

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Potom povrch potrieme pretlakom, poukladáme plátky šunky, plátky syra a balkánsky syr. Pridáme pór a papriku a doplníme lístkami bazalky.

  2. Závin zrolujeme, povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Podávame nakrájané na širšie kúsky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Raňajky
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.