Slaná štrúdľa so šunkou a syrom
Táto slaná štrúdľa je tak jednoduchá, že ju zvládne pripraviť naozaj každý. Plnka z dvoch druhov syra, šunky, póru a papriky je základ, ktorý stojí za celou jej chuťou. Kto povedal, že štrúdľa je len sladká?
Ingrediencie
1 baleniechladené lístkové cesto
65 gparadajkový pretlak
200 gplátková šunka
200 gplátkový syr
200 grozdrobený balkánsky syr
3 lístkypór
1/2 ksžltá paprika nakrájaná na hrubšie kúsky
čerstvá bazalka (niekoľko lístkov)
1 ksrozšľahané vajce
sezamové semienka na posypanie
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Potom povrch potrieme pretlakom, poukladáme plátky šunky, plátky syra a balkánsky syr. Pridáme pór a papriku a doplníme lístkami bazalky.
Závin zrolujeme, povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Podávame nakrájané na širšie kúsky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre