Slaný koláč s batatmi a chorizom
Slaný koláč s batatmi a chorizom je niečo ako slaný kysnutý koláč alebo takmer pizza. Bataty však okrem náplne použijete aj do cesta, vďaka čomu bude krásne oranžové a chuťovo výraznejšie. K doladeniu budete potrebovať ešte niekoľko ingrediencií a potom si už môžete vychutnávať zaujímavý koláč, ktorý vás zaručene zasýti.
Ingrediencie
400 gbataty
50 gmaslo
350 ghladká múka + na podsypanie
1 a 1/2 ČLsoľ
100 gcmar
15 gčerstvé droždie
20 gajvar
50 gparmezán
200 gcrème fraîche
10 gmed
2 PLčerstvé oreganové lístky
1/2 ČLmleté čierne korenie
160 gchorizo
Postup
Polovicu batatov nakrájame na kocky, uvaríme ich do mäkka a precedíme. Varené bataty rozmixujeme v mixéri spolu so zmäknutým maslom a necháme vychladnúť vo väčšej mise. Potom postupne prisypávame múku, soľ, vlejeme cmar a pridáme rozdrobené droždie.
Všetko dôkladne premiesime na hladké cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť v teple približne 60 minút. Medzitým si zmiešame v menšej miske ajvar so strúhaným parmezánom, crème fraîche, medom, nasekaným oreganom a štipkou soli.
Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske 4 rovnako veľké oválne placky s hrúbkou asi 1,5 cm. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zmesou crème fraîche, okoreníme a uložíme plátky zvyšných batatov, plátky choriza a pásiky zelenej papriky. Pečieme pri 200 °C asi 20 až 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre