Slaný koláč s batatmi a chorizom

Slaný koláč s batatmi a chorizom

Slaný koláč s batatmi a chorizom je niečo ako slaný kysnutý koláč alebo takmer pizza. Bataty však okrem náplne použijete aj do cesta, vďaka čomu bude krásne oranžové a chuťovo výraznejšie. K doladeniu budete potrebovať ešte niekoľko ingrediencií a potom si už môžete vychutnávať zaujímavý koláč, ktorý vás zaručene zasýti.

Ingrediencie

  • 400 gbataty

  • 50 gmaslo

  • 350 ghladká múka + na podsypanie

  • 1 a 1/2 ČLsoľ

  • 100 gcmar

  • 15 gčerstvé droždie

  • 20 gajvar

  • 50 gparmezán

  • 200 gcrème fraîche

  • 10 gmed

  • 2 PLčerstvé oreganové lístky

  • 1/2 ČLmleté čierne korenie

  • 160 gchorizo

Postup

  1. Polovicu batatov nakrájame na kocky, uvaríme ich do mäkka a precedíme. Varené bataty rozmixujeme v mixéri spolu so zmäknutým maslom a necháme vychladnúť vo väčšej mise. Potom postupne prisypávame múku, soľ, vlejeme cmar a pridáme rozdrobené droždie.

  2. Všetko dôkladne premiesime na hladké cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť v teple približne 60 minút. Medzitým si zmiešame v menšej miske ajvar so strúhaným parmezánom, crème fraîche, medom, nasekaným oreganom a štipkou soli.

  3. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske 4 rovnako veľké oválne placky s hrúbkou asi 1,5 cm. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zmesou crème fraîche, okoreníme a uložíme plátky zvyšných batatov, plátky choriza a pásiky zelenej papriky. Pečieme pri 200 °C asi 20 až 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Mäsité jedlá
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.