Slaný špargľový koláč
Chuť tohto koláča si obľúbite okamžite. Slaný špargľový koláč si môžete dopriať iba počas sezóny, ktorá trvá iba niekoľko týždňov. Práve počas nich je v najlepšej forme a s najlepšou chuťou. Doprajte si túto kráľovskú zeleninu v podobe koláča so smotanou a syrom.
Ingrediencie
50 gmaslo na vymazanie formy
400 gkrehké cesto
suchá fazuľa na zaťaženie cesta vo forme
2 ksčervená cibuľa
soľ
100 gsyr gouda
300 mlsmotana
3 ksžĺtky
1 kscelé vajce
mleté čierne korenie
500 gzelená špargľa
Postup
Koláčovú formu vymažeme maslom a vyložíme cestom. Zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľami. Predpekáme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Potom papier s fazuľami vyberieme a dopekáme ďalších asi 5 minút.
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Restujeme na panvici na masle asi 10 minút a potom ju rozprestrieme na povrch koláča. Goudu nakrájame na kocky a vsypeme ju k cibuli. Smotanu zmiešame so žĺtkami a vajcom, osolíme, okoreníme a nalejeme do koláča.
Zo špargle odlomíme drevnaté konce, stonky povaríme dve minúty vo vriacej vode, potom ich vyberieme a schladíme vo vode s ľadom. Špargľu poukladáme do koláča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 150 °C asi 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre