Slaný špargľový koláč

Slaný špargľový koláč

Chuť tohto koláča si obľúbite okamžite. Slaný špargľový koláč si môžete dopriať iba počas sezóny, ktorá trvá iba niekoľko týždňov. Práve počas nich je v najlepšej forme a s najlepšou chuťou. Doprajte si túto kráľovskú zeleninu v podobe koláča so smotanou a syrom.

Ingrediencie

  • 50 gmaslo na vymazanie formy

  • 400 gkrehké cesto

  • suchá fazuľa na zaťaženie cesta vo forme

  • 2 ksčervená cibuľa

  • soľ

  • 100 gsyr gouda

  • 300 mlsmotana

  • 3 ksžĺtky

  • 1 kscelé vajce

  • mleté čierne korenie

  • 500 gzelená špargľa

Postup

  1. Koláčovú formu vymažeme maslom a vyložíme cestom. Zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľami. Predpekáme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Potom papier s fazuľami vyberieme a dopekáme ďalších asi 5 minút.

  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Restujeme na panvici na masle asi 10 minút a potom ju rozprestrieme na povrch koláča. Goudu nakrájame na kocky a vsypeme ju k cibuli. Smotanu zmiešame so žĺtkami a vajcom, osolíme, okoreníme a nalejeme do koláča.

  3. Zo špargle odlomíme drevnaté konce, stonky povaríme dve minúty vo vriacej vode, potom ich vyberieme a schladíme vo vode s ľadom. Špargľu poukladáme do koláča, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 150 °C asi 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.