shutterstock.com
Sleďový šalát s jablkami, červenou cibuľou, reďkovkami a smotanou
Okrem zaváranín si z nich môžete pripraviť aj takéto chutné a nápadité jedlá - na sladko i na slano, ktorými potešíte nejedného gurmána. Napríklad aj s týmto receptom.
Ingrediencie
4 ksnakladaný sleď
2 ksjablko
1 zväzokreďkovka
1 ksčervená cibuľa
100 gčerstvý zeler
200 gkyslá smotana
1 kscitrón
1 ksčerstvý plocholistý petržlen
1 ČLsoľ
1mleté čierne korenie
Postup
Sleďa nakrájame na menšie porcie – prúžky so šírkou približne jeden až dva centimetre.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké hranolčeky.
Rovnako spracujeme zeler.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké rezance.
Reďkovky očistíme a nastrúhame na tenké plátky.
Petržlen opláchneme a nasekáme.
Trocha reďkvičkových plátkov a petržlenu necháme bokom pre finálne zdobenie, inak všetky nachystané ingrediencie zmiešame v jednej mise.
Pridáme kyslú smotanou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z citróna, dôkladne premiešame a rozdelíme do servírovacích misiek.
Pred podávaním každú misku ozdobíme reďkvičkovými plátkami a posypeme nasekaným petržlenom.
Na záver posypeme čerstvo mletým korením.
Podávame s bielym pečivom.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre