Sleďový šalát s jablkami, červenou cibuľou, reďkovkami a smotanou

shutterstock.com

Sleďový šalát s jablkami, červenou cibuľou, reďkovkami a smotanou

Okrem zaváranín si z nich môžete pripraviť aj takéto chutné a nápadité jedlá - na sladko i na slano, ktorými potešíte nejedného gurmána. Napríklad aj s týmto receptom.

Ingrediencie

  • 4 ksnakladaný sleď

  • 2 ksjablko

  • 1 zväzokreďkovka

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 100 gčerstvý zeler

  • 200 gkyslá smotana

  • 1 kscitrón

  • 1 ksčerstvý plocholistý petržlen

  • 1 ČLsoľ

  • 1mleté čierne korenie

Postup

  1. Sleďa nakrájame na menšie porcie – prúžky so šírkou približne jeden až dva centimetre.

  2. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké hranolčeky.

  3. Rovnako spracujeme zeler.

  4. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké rezance.

  5. Reďkovky očistíme a nastrúhame na tenké plátky.

  6. Petržlen opláchneme a nasekáme.

  7. Trocha reďkvičkových plátkov a petržlenu necháme bokom pre finálne zdobenie, inak všetky nachystané ingrediencie zmiešame v jednej mise.

  8. Pridáme kyslú smotanou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z citróna, dôkladne premiešame a rozdelíme do servírovacích misiek.

  9. Pred podávaním každú misku ozdobíme reďkvičkovými plátkami a posypeme nasekaným petržlenom.

  10. Na záver posypeme čerstvo mletým korením.

  11. Podávame s bielym pečivom.

Ohodnoťte recept
Šaláty
Prílohy
Mäsité jedlá
Poľsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.