Smažená ryža
Ryža je celkom univerzálna príloha k jedlu, ale keď si pripravíte smaženú ryžu, získate vlastne hlavné jedlo. Doplnená o vajce, hrášok a opečenú slaninku sa stane bohatým a výživným jedlom, ktoré zasýti organizmus na dlhší čas.
Ingrediencie
3 ksvajcia
soľ
3 PLrastlinný olej
100 gslanina plátky
500 gvarená dlhozrnná ryža
150 gzelený hrášok
2 PLsvetlá sójová omáčka
jarná cibuľka k podávaniu
Postup
Vajcia prešľaháme so štipkou soli. Wok panvicu nahrejeme, pridáme 1 PL oleja a krúživým pohybom rozlejeme po celej panvici. Do stredu woku nalejeme vajce a asi 1 minútu za stáleho miešania opekáme.
Hotové vajce dáme na tanier a do panvice vložíme plátky slaniny, opečieme ich do zlatista a vyberieme z panvice.
Do panvice pridáme zvyšné 2 PL oleja, ryžu, hrášok a za stáleho miešania restujeme. Nakoniec pridáme sójovú omáčku, povaríme asi 1 minútu, primiešame vajce so slaninou, krátko prehrejeme a ihneď podávame posypané najemno nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre