Smažená ryža na mexický spôsob
Základom úspechu pri príprave jedál mexickej kuchyne je použitie tých správnych ingrediencií. Iba vďaka nim bude smažená ryža na mexický spôsob chutiť tak, ako má. Pripravte si limetku, jalapeños, fazuľu či koriander, toto všetko a ešte viac využijete na dosiahnutie autentickej chute.
Ingrediencie
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
4 ksstredne veľké paradajky
1 ksžltá paprika
1 kschilli papričky
olivový olej podľa potreby
150 ghovädzie mleté mäso
1 PLrímska rasca
100 gryža
400 gčervená fazuľa v slanom náleve
10 plátkovnakladané papričky jalapeños
500 mlzeleninový vývar
1 kslimetka
1 hrsťčerstvý koriander
Postup
Cibuľu nakrájame na hrubo, cesnak nasekáme na plátky, paradajky a papriku nakrájame približne na 2 cm kocky. Chilli papričku zbavíme semienok a nakrájame na jemno.
Na rozpálenom oleji speníme cibuľu, pridáme mleté mäso s rímskou rascou a restujeme asi 2 minúty. Potom prisypeme ryžu a spoločne za stáleho miešania smažíme ďalších 5 minút.
Potom pridáme cesnak, paradajky, papriku, chilli papričku, fazuľu, papričku, prilejeme vývar a všetko zamiešame. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Potom osolíme, okoreníme, stiahneme z ohňa a necháme dôjsť asi 5 minút. Pred podávaním pokvapkáme limetkovou šťavou a pre intenzívnejšiu chuť pridáme vetvičky čerstvého koriandru. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre