Smažená ryža na mexický spôsob

Smažená ryža na mexický spôsob

Základom úspechu pri príprave jedál mexickej kuchyne je použitie tých správnych ingrediencií. Iba vďaka nim bude smažená ryža na mexický spôsob chutiť tak, ako má. Pripravte si limetku, jalapeños, fazuľu či koriander, toto všetko a ešte viac využijete na dosiahnutie autentickej chute.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 4 ksstredne veľké paradajky

  • 1 ksžltá paprika

  • 1 kschilli papričky

  • olivový olej podľa potreby

  • 150 ghovädzie mleté mäso

  • 1 PLrímska rasca

  • 100 gryža

  • 400 gčervená fazuľa v slanom náleve

  • 10 plátkovnakladané papričky jalapeños

  • 500 mlzeleninový vývar

  • 1 kslimetka

  • 1 hrsťčerstvý koriander

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na hrubo, cesnak nasekáme na plátky, paradajky a papriku nakrájame približne na 2 cm kocky. Chilli papričku zbavíme semienok a nakrájame na jemno.

  2. Na rozpálenom oleji speníme cibuľu, pridáme mleté mäso s rímskou rascou a restujeme asi 2 minúty. Potom prisypeme ryžu a spoločne za stáleho miešania smažíme ďalších 5 minút.

  3. Potom pridáme cesnak, paradajky, papriku, chilli papričku, fazuľu, papričku, prilejeme vývar a všetko zamiešame. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Potom osolíme, okoreníme, stiahneme z ohňa a necháme dôjsť asi 5 minút. Pred podávaním pokvapkáme limetkovou šťavou a pre intenzívnejšiu chuť pridáme vetvičky čerstvého koriandru. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Mexiko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.