Smažené pirohy s kyslou smotanou

Smažené pirohy s kyslou smotanou

Je to práve plnka, vďaka ktorej sú smažené pirohy s kyslou smotanou také obľúbené. Tradičná kapusta s netradičným údeným tofu je prekvapivo chutné spojenie, ktoré sa bežne v pirohoch veru nenachádza. Aj tieto maličkosti rozhodujú o tom, že jedlo pozdvihnú na úplne inú úroveň.

Na cesto

  • 400 ghladká múka

  • 1 ČLsoľ

Na dip

  • 300 gkyslá smotana

  • 20 gčerstvá pažítka

  • citrónová šťava

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na náplň

  • 1/2 PLrastlinný olej

  • 270 gúdené tofu

  • 500 gkyslá kapusta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • hladká múka na posypanie pracovnej plochy

  • rastlinný olej

Postup

  1. V mise zmiešame múku, 200 ml vlažnej vody a soľ. Vytvoríme kompaktné cesto, zabalíme ho do fólie a necháme 10 minút odležať.

  2. V miske zmiešame kyslú smotanu, nasekanú pažítku, citrónovú šťavu, soľ, korenie a zmes uložíme do chladničky.

  3. V hrnci nahrejeme olej, orestujeme na malé kocky nakrájané tofu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame a odstavíme.

  4. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Pohárom vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm, uprostred každého dáme plnku, prehneme, konce spojíme vidličkou a potom pozvoľna opečieme na masle s olejom. Pirohy podávame s pripravenou kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.