Smažené pirohy s kyslou smotanou
Je to práve plnka, vďaka ktorej sú smažené pirohy s kyslou smotanou také obľúbené. Tradičná kapusta s netradičným údeným tofu je prekvapivo chutné spojenie, ktoré sa bežne v pirohoch veru nenachádza. Aj tieto maličkosti rozhodujú o tom, že jedlo pozdvihnú na úplne inú úroveň.
Na cesto
400 ghladká múka
1 ČLsoľ
Na dip
300 gkyslá smotana
20 gčerstvá pažítka
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
Na náplň
1/2 PLrastlinný olej
270 gúdené tofu
500 gkyslá kapusta
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka na posypanie pracovnej plochy
rastlinný olej
Postup
V mise zmiešame múku, 200 ml vlažnej vody a soľ. Vytvoríme kompaktné cesto, zabalíme ho do fólie a necháme 10 minút odležať.
V miske zmiešame kyslú smotanu, nasekanú pažítku, citrónovú šťavu, soľ, korenie a zmes uložíme do chladničky.
V hrnci nahrejeme olej, orestujeme na malé kocky nakrájané tofu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame a odstavíme.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Pohárom vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm, uprostred každého dáme plnku, prehneme, konce spojíme vidličkou a potom pozvoľna opečieme na masle s olejom. Pirohy podávame s pripravenou kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre