Smažený hermelín so šunkou

Smažený hermelín so šunkou

Smažený hermelín so šunkou a domácimi hranolkami sa síce nezaradí medzi najzdravšie jedlá, ktoré ste pripravili, ale pokiaľ ide o chuť, len máločo mu bude konkurovať. Chrumkavá a hrubšia vrstva strúhanky ochráni syr pred vytečením, ale tiež dodá syru skvelú chuť. A keď si pripravíte aj domáce hranolky, budete mať zaručený super chuťový zážitok. Je možné, že po zjedení budete chcieť zvýšiť svoju fyzickú aktivitu, aby ste sa necítili previnilo.

Ingrediencie

  • 4 kshermelín syr

  • 2 PLgrilovacie korenie

  • 4 plátkyšunka

  • hladká múka na obaľovanie

  • 2 ksvajcia

  • 3 PLmlieko

  • strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

  • 600 gzemiaky

  • soľ

Postup

  1. Hermelíny prekrojíme pozdĺžne napolovicu a posypeme grilovacím korením. Na jednu polovicu položíme plátok šunky tak, aby okraje neprečnievali a prikryjeme druhou polovicou syra.

  2. Naplnené hermelíny postupne obaľujeme v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a nakoniec v strúhanke. Tento postup opakujeme dvakrát, aby syr pri smažení nevytiekol.

  3. V hrnci rozpálime väčšie množstvo oleja a syr pozvoľna smažíme z oboch strán do zlatista.

  4. Zemiaky dobre očistíme (ale neošúpeme) a pokrájame na hranolky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a osolíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút. Syr podávame s domácimi hranolkami. Pred podávaním môžeme posypať nasekanou pažítkou a doplniť napríklad tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.