Smažený hermelín so šunkou
Smažený hermelín so šunkou a domácimi hranolkami sa síce nezaradí medzi najzdravšie jedlá, ktoré ste pripravili, ale pokiaľ ide o chuť, len máločo mu bude konkurovať. Chrumkavá a hrubšia vrstva strúhanky ochráni syr pred vytečením, ale tiež dodá syru skvelú chuť. A keď si pripravíte aj domáce hranolky, budete mať zaručený super chuťový zážitok. Je možné, že po zjedení budete chcieť zvýšiť svoju fyzickú aktivitu, aby ste sa necítili previnilo.
Ingrediencie
4 kshermelín syr
2 PLgrilovacie korenie
4 plátkyšunka
hladká múka na obaľovanie
2 ksvajcia
3 PLmlieko
strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
600 gzemiaky
soľ
Postup
Hermelíny prekrojíme pozdĺžne napolovicu a posypeme grilovacím korením. Na jednu polovicu položíme plátok šunky tak, aby okraje neprečnievali a prikryjeme druhou polovicou syra.
Naplnené hermelíny postupne obaľujeme v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a nakoniec v strúhanke. Tento postup opakujeme dvakrát, aby syr pri smažení nevytiekol.
V hrnci rozpálime väčšie množstvo oleja a syr pozvoľna smažíme z oboch strán do zlatista.
Zemiaky dobre očistíme (ale neošúpeme) a pokrájame na hranolky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a osolíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút. Syr podávame s domácimi hranolkami. Pred podávaním môžeme posypať nasekanou pažítkou a doplniť napríklad tatárskou omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre