Smažený zubáč so zemiakovým šalátom

Smažený zubáč so zemiakovým šalátom

Milovníci rýb si na tomto jedle istotne radi pochutia. Hoci ide o vysmážanú rybu v trojobale so zemiakovým šalátom, práve použitie zubáča z neho robí niečo špeciálne. Je to sladkovodná ryba s nízkym obsahom tuku a vysokým obsahom bielkovín. Okrem iného, má minimum kostí a zachutí takto celej rodine.

Na zemiakový šalát

  • 400 gzemiaky

  • soľ

  • 1 ksmrkva

  • 1/2 kszeler

  • 1 kspetržlen

  • 1 kscibuľa

  • 1 kskyslá uhorka + trochu nálevu z uhoriek

  • 100 ggothajská saláma

  • 150 mlmajonéza

  • 1 ČLhorčica

  • mleté čierne korenie

Na prípravu ryby

  • 4 ks(filety) zubáč

  • soľ

  • hladká múka na obaľovanie

  • 1 ksvajce

  • 20 mlmlieko

  • strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej na smaženie

  • citrón (kúsky k servírovaniu)

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Rovnako tak uvaríme aj očistenú mrkvu, zeler a petržlen.

  2. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a salámu nakrájame tiež na kocky.

  3. Všetko dáme do misy, pridáme majonézu, horčicu, nálev od uhoriek, soľ a korenie. Premiešame a necháme odležať cez noc v chladničke.

  4. Rybu očistíme, podľa potreby zbavíme kostí, osolíme a obalíme v trojobale. Najskôr v múke, potom vo vyšľahanom vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve oleja, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame spolu so šalátom, kúskom citróna a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Prílohy
Ryby
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.