Smažený zubáč so zemiakovým šalátom
Milovníci rýb si na tomto jedle istotne radi pochutia. Hoci ide o vysmážanú rybu v trojobale so zemiakovým šalátom, práve použitie zubáča z neho robí niečo špeciálne. Je to sladkovodná ryba s nízkym obsahom tuku a vysokým obsahom bielkovín. Okrem iného, má minimum kostí a zachutí takto celej rodine.
Na zemiakový šalát
400 gzemiaky
soľ
1 ksmrkva
1/2 kszeler
1 kspetržlen
1 kscibuľa
1 kskyslá uhorka + trochu nálevu z uhoriek
100 ggothajská saláma
150 mlmajonéza
1 ČLhorčica
mleté čierne korenie
Na prípravu ryby
4 ks(filety) zubáč
soľ
hladká múka na obaľovanie
1 ksvajce
20 mlmlieko
strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
citrón (kúsky k servírovaniu)
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. Rovnako tak uvaríme aj očistenú mrkvu, zeler a petržlen.
Vychladnuté zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Varenú zeleninu, cibuľu, uhorky a salámu nakrájame tiež na kocky.
Všetko dáme do misy, pridáme majonézu, horčicu, nálev od uhoriek, soľ a korenie. Premiešame a necháme odležať cez noc v chladničke.
Rybu očistíme, podľa potreby zbavíme kostí, osolíme a obalíme v trojobale. Najskôr v múke, potom vo vyšľahanom vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve oleja, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame spolu so šalátom, kúskom citróna a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre