Šmirkas alebo bryndzová nátierka
Šmirkas je ľudový názov pre bryndzovú nátierku a možno, ak všetci nepoznáme tento názov, bryndzovú nátierku ale poznáme všetci. Aspoň to predpokladáme. V tejto nátierke sme urobili menšie zmeny, vyskúšajte a zistíte, či ju už budete pripravovať týmto spôsobom.
Ingrediencie
300 gbryndza
100 mlsmotana na varenie
1 PLúdená mletá paprika
1 kscibuľa
1/4 zväzokčerstvá pažítka
1 kschilli papričky
1 ČLdijonska horčica
mletá rasca
soľ
mleté čierne korenie
8 plátkovchlieb
čerstvý tymián
Postup
Bryndzu rozmiešame so smotanou a údenou paprikou. Necháme pri izbovej teplote 10 minút odstáť.
Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno spolu s pažítkou. Chilli papričku nakrájame na kolieska.
Do rozmiešanej bryndze primiešame horčicu, cibuľu a pažítku. Dochutíme rascou, soľou a korením.
Chleby opečieme z oboch strán do zlatista. Potrieme nátierkou, posypeme chilli, ozdobíme tymiánom a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre