Šmirkas alebo bryndzová nátierka

Šmirkas alebo bryndzová nátierka

Šmirkas je ľudový názov pre bryndzovú nátierku a možno, ak všetci nepoznáme tento názov, bryndzovú nátierku ale poznáme všetci. Aspoň to predpokladáme. V tejto nátierke sme urobili menšie zmeny, vyskúšajte a zistíte, či ju už budete pripravovať týmto spôsobom.

Ingrediencie

  • 300 gbryndza

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 1 PLúdená mletá paprika

  • 1 kscibuľa

  • 1/4 zväzokčerstvá pažítka

  • 1 kschilli papričky

  • 1 ČLdijonska horčica

  • mletá rasca

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 plátkovchlieb

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Bryndzu rozmiešame so smotanou a údenou paprikou. Necháme pri izbovej teplote 10 minút odstáť.

  2. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno spolu s pažítkou. Chilli papričku nakrájame na kolieska.

  3. Do rozmiešanej bryndze primiešame horčicu, cibuľu a pažítku. Dochutíme rascou, soľou a korením.

  4. Chleby opečieme z oboch strán do zlatista. Potrieme nátierkou, posypeme chilli, ozdobíme tymiánom a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Večera
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.