Smotanová polievka s lososom a kôprom

Smotanová polievka s lososom a kôprom

Smotanová polievka s lososom a kôprom vyzerá a chutí ako zo škandinávskej reštaurácie. Vychutnajte si ju kedykoľvek počas roka, táto polievka totiž nemá hlavnú sezónu, pretože vždy chutí skvele. Zlatou bodkou na záver sú opečené kúsky lososa, s ktorými jej šance na úspech stúpajú u každého hladoša.

Ingrediencie

  • 100 gmenšie zemiaky

  • 1 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 ksstonky jarná cibuľka

  • 60 gmaslo

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 100 ml33 % smotana na šľahanie

  • 4 PLzemiakový škrob

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 3 vetvičkyčerstvý kôpor

  • 200 glosos

  • 3 PLolivový olej na pokvapkanie

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Mrkvu, zeler a cibuľku umyjeme a nakrájame na drobno.

  2. V kastróliku na rozohriatom masle orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom. Pridáme aj zemiaky a približne 20 minút necháme polievku variť.

  3. Následne polievku zjemníme smotanou a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody. Prevaríme, dochutíme soľou s korením a vsypeme kôpor.

  4. Rybu opečieme na panvici na oleji. Opekáme 3 minúty z každej strany. Potom z nej odstránime kožu a vidličkami ju natrháme na menšie kúsky. Pred podávaním do polievky vložíme kúsky lososa a pokvapkáme ju olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.