Smotanová polievka s lososom a kôprom
Smotanová polievka s lososom a kôprom vyzerá a chutí ako zo škandinávskej reštaurácie. Vychutnajte si ju kedykoľvek počas roka, táto polievka totiž nemá hlavnú sezónu, pretože vždy chutí skvele. Zlatou bodkou na záver sú opečené kúsky lososa, s ktorými jej šance na úspech stúpajú u každého hladoša.
Ingrediencie
100 gmenšie zemiaky
1 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
2 ksstonky jarná cibuľka
60 gmaslo
1000 mlzeleninový vývar
100 ml33 % smotana na šľahanie
4 PLzemiakový škrob
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
3 vetvičkyčerstvý kôpor
200 glosos
3 PLolivový olej na pokvapkanie
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Mrkvu, zeler a cibuľku umyjeme a nakrájame na drobno.
V kastróliku na rozohriatom masle orestujeme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju vývarom. Pridáme aj zemiaky a približne 20 minút necháme polievku variť.
Následne polievku zjemníme smotanou a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody. Prevaríme, dochutíme soľou s korením a vsypeme kôpor.
Rybu opečieme na panvici na oleji. Opekáme 3 minúty z každej strany. Potom z nej odstránime kožu a vidličkami ju natrháme na menšie kúsky. Pred podávaním do polievky vložíme kúsky lososa a pokvapkáme ju olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre