Smotanová rybacia polievka so zeleninou

Smotanová rybacia polievka so zeleninou

Tradičné vianočné polievky sú z rýb, húb, strukovín alebo z kyslej kapusty. My vám ponúkame verziu smotanovej rybacej polievky so zeleninou, ktorá je takmer snehovobiela a lahodne dochutená aj s použitím malého množstva bieleho vína. Vyskúšajte niečo nové, možno tieto Vianoce objavíte vám doteraz neznáme, chutné jedlá.

Ingrediencie

  • 400 gkapor (filet alebo odrezky aj s hlavou)

  • 1 ksmenší zeler

  • 1 kspetržlen

  • 2 ksmrkva

  • 1 kscibuľa

  • soľ

  • mleté biele korenie

  • 2 PLmaslo na opekanie

  • 150 mlbiele víno

  • 200 mlsmotana na varenie

  • 1 ksstaršia žemľa (ideálne z predchádzajúceho dňa)

Postup

  1. Filet z kapra alebo odrezky s hlavou vložíme do veľkého hrnca. Zalejeme dostatočným množstvom vody, pridáme očistený zeler, petržlen, mrkvu, cibuľu, soľ a korenie. Privedieme k varu a pozvoľna varíme asi 45 minút, V priebehu varenia zbierame z povrchu polievky penu.

  2. Hotový vývar precedíme cez jemné sitko. Mäso z kostí oberieme, filet nakrájame na väčšie kúsky a zeleninu nadrobno.

  3. V inom hrnci rozpustíme maslo, osmažíme na ňom múku a zalejeme ju vývarom. Metličkou dobre rozmiešame. Potom prilejeme víno a varíme ešte asi 15 minút. Nakoniec polievku zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením a vmiešame mäso a zeleninu.

  4. Žemľu nakrájame na kocky, ktoré opečieme do chrumkava na troche masla. Polievku rozdelíme do tanierov a podávame s krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.