Smotanové mini bábovky so slaným karamelom

Smotanové mini bábovky so slaným karamelom

Skoro ako puding, ale oveľa lepšie. Také sú smotanové mini bábovky so slaným karamelom. Kombinácia chutí možno vyznieva jednoducho, ale práve v tom je krása tohto dezertu. Smotana a karamel je klasické spojenie, ktoré sa nedá pokaziť. Pripravte si s nami tieto mini dezerty a oslaďte si život.

Na mini bábovky

  • 500 gmascarpone

  • 100 gkrupicový cukor

  • 150 mlkyslá smotana

  • 2 PLmandľový likér amaretto

  • 2 PLhladká múka

  • 2 ksvajce

Na slaný karamel

  • 150 gkrupicový cukor

  • 25 mlvoda

  • 120 mlsmotana na šľahanie

  • 1 štipkasoľ

  • čerstvá mäta

Postup

  1. Mascarpone dáme do misy, pridáme cukor, kyslú smotanu, mandľový likér, hladkú múku, vajcia a všetko dôkladne vyšľaháme. Cesto prelejeme do menších silikónových formičiek a položíme ich do vyššieho plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu siahajúcu do približne polovice výšky formičiek.

  2. Formičky vložíme do rúry predhriatej na 120 °C a pečieme 25 až 30 minút. Teplé smotanové bábovky necháme úplne vychladnúť v mierne pootvorenej rúre, až potom ich vyklopíme na servírovacie tanieriky. V priebehu pečenia si pripravíme slaný karamel.

  3. Do hrubostennej panvice vsypeme cukor a za stáleho miešania necháme cukor celkom rozpustiť. Potom opatrne vmiešame horúcu vodu a horúcu smotanu na šľahanie. Za stáleho miešania prihrievame, pokým nie je krém hladký. Na záver do karamelu pridáme soľ. Smotanové bábovky prelievame vlažným karamelom a ozdobíme mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.