Smotanové mini bábovky so slaným karamelom
Skoro ako puding, ale oveľa lepšie. Také sú smotanové mini bábovky so slaným karamelom. Kombinácia chutí možno vyznieva jednoducho, ale práve v tom je krása tohto dezertu. Smotana a karamel je klasické spojenie, ktoré sa nedá pokaziť. Pripravte si s nami tieto mini dezerty a oslaďte si život.
Na mini bábovky
500 gmascarpone
100 gkrupicový cukor
150 mlkyslá smotana
2 PLmandľový likér amaretto
2 PLhladká múka
2 ksvajce
Na slaný karamel
150 gkrupicový cukor
25 mlvoda
120 mlsmotana na šľahanie
1 štipkasoľ
čerstvá mäta
Postup
Mascarpone dáme do misy, pridáme cukor, kyslú smotanu, mandľový likér, hladkú múku, vajcia a všetko dôkladne vyšľaháme. Cesto prelejeme do menších silikónových formičiek a položíme ich do vyššieho plechu, do ktorého nalejeme vriacu vodu siahajúcu do približne polovice výšky formičiek.
Formičky vložíme do rúry predhriatej na 120 °C a pečieme 25 až 30 minút. Teplé smotanové bábovky necháme úplne vychladnúť v mierne pootvorenej rúre, až potom ich vyklopíme na servírovacie tanieriky. V priebehu pečenia si pripravíme slaný karamel.
Do hrubostennej panvice vsypeme cukor a za stáleho miešania necháme cukor celkom rozpustiť. Potom opatrne vmiešame horúcu vodu a horúcu smotanu na šľahanie. Za stáleho miešania prihrievame, pokým nie je krém hladký. Na záver do karamelu pridáme soľ. Smotanové bábovky prelievame vlažným karamelom a ozdobíme mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre