Smotanovo-syrové mleté rezne
Kto má rád jednoduché jedlá, ten si príde na svoje. Stačí, keď si pripraví smotanovo-syrové mleté rezne, ktoré sú obaľované v trojobale a naplnené malým kúskom syra. Ten sa pri smažení krásne rozpustí a vytvorí v rezňoch skvelú náplň. Použite jemne mleté mäso, aby konzistencia rezňov bola skutočne hladká.
Na mleté rezne
200 gsyr typu eidam
500 gbravčové mleté mäso
150 ml33 % smotana na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet podľa chuti
2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
Na obaľovanie
hladká múka
vajce
strúhanka
rastlinný olej na smaženie
Postup
Zo syra odkrojíme 4 malé kúsky ako hranolčeky. Zvyšný syr nastrúhame nahrubo. Mleté mäso dáme do misy, zalejeme smotanou, prepracujeme, osolíme, okoreníme, dochutíme muškátovým kvetom, pridáme strúhaný syr, petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.
Zo zmesi vytvarujeme 4 placky, do každej dáme uprostred kúsok syra a vytvarujeme karbonátok. Pripravené karbonátky potom obalíme v múke, prešľahaných vajciach a strúhanke.
Smažíme ich vo vyššej vrstve rozhorúčeného oleja z oboch strán. Ihneď podávame napríklad so zemiakovou kašou a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre