Smotanovo-syrové mleté rezne

Smotanovo-syrové mleté rezne

Kto má rád jednoduché jedlá, ten si príde na svoje. Stačí, keď si pripraví smotanovo-syrové mleté rezne, ktoré sú obaľované v trojobale a naplnené malým kúskom syra. Ten sa pri smažení krásne rozpustí a vytvorí v rezňoch skvelú náplň. Použite jemne mleté mäso, aby konzistencia rezňov bola skutočne hladká.

Na mleté rezne

  • 200 gsyr typu eidam

  • 500 gbravčové mleté mäso

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • muškátový kvet podľa chuti

  • 2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

Na obaľovanie

  • hladká múka

  • vajce

  • strúhanka

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Zo syra odkrojíme 4 malé kúsky ako hranolčeky. Zvyšný syr nastrúhame nahrubo. Mleté mäso dáme do misy, zalejeme smotanou, prepracujeme, osolíme, okoreníme, dochutíme muškátovým kvetom, pridáme strúhaný syr, petržlenovú vňať a dôkladne premiešame.

  2. Zo zmesi vytvarujeme 4 placky, do každej dáme uprostred kúsok syra a vytvarujeme karbonátok. Pripravené karbonátky potom obalíme v múke, prešľahaných vajciach a strúhanke.

  3. Smažíme ich vo vyššej vrstve rozhorúčeného oleja z oboch strán. Ihneď podávame napríklad so zemiakovou kašou a kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.