Smotanový krém z granátového jablka
Netradičný smotanový krém z granátového jablka je skvelým tipom na svieži a jarný dezert. Najlepšie chutí poriadne vychladený a stuhnutý, ale pokiaľ si chcete dopriať kúsok orientálnej sladkosti, doplňte ho ešte napríklad datľovým sirupom alebo nasekanými pistáciami. Inak, vedeli ste, že správny názov pre toto ovocie je granátovník púnsky? Má dokonca trikrát viac antioxidantov ako červené víno alebo zelený čaj. Určite vyskúšajte, okrem toho, že je to chutná dobrota, je aj zdravá.
Na smotanový krém
200 mlsmotana na šľahanie
150 gbiela čokoláda
200 gčerstvý syr (Philadelphia, Lučina a pod.)
1 balenievanilkový cukor
60 ml(šťava) granátové jablko
Na dokončenie
granátové jablko
4 PL(šťava) granátové jablko
Postup
Smotanu zahrejeme takmer k bodu varu (80 °C). Nalejeme na čokoládu nakrájanú na malé kúsky a miešame, pokým sa nerozpustí.
Potom pridáme syr, vanilkový cukor a šťavu. Šťava je lepšia, pokiaľ má asi 35 °C, aby sa krém nezrazil.
Nalejeme do misiek a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Po stuhnutí povrch ozdobíme granátovým jablkom a polejeme šťavou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre