Smotanový krém z granátového jablka

Smotanový krém z granátového jablka

Netradičný smotanový krém z granátového jablka je skvelým tipom na svieži a jarný dezert. Najlepšie chutí poriadne vychladený a stuhnutý, ale pokiaľ si chcete dopriať kúsok orientálnej sladkosti, doplňte ho ešte napríklad datľovým sirupom alebo nasekanými pistáciami. Inak, vedeli ste, že správny názov pre toto ovocie je granátovník púnsky? Má dokonca trikrát viac antioxidantov ako červené víno alebo zelený čaj. Určite vyskúšajte, okrem toho, že je to chutná dobrota, je aj zdravá.

Na smotanový krém

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 150 gbiela čokoláda

  • 200 gčerstvý syr (Philadelphia, Lučina a pod.)

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 60 ml(šťava) granátové jablko

Na dokončenie

  • granátové jablko

  • 4 PL(šťava) granátové jablko

Postup

  1. Smotanu zahrejeme takmer k bodu varu (80 °C). Nalejeme na čokoládu nakrájanú na malé kúsky a miešame, pokým sa nerozpustí.

  2. Potom pridáme syr, vanilkový cukor a šťavu. Šťava je lepšia, pokiaľ má asi 35 °C, aby sa krém nezrazil.

  3. Nalejeme do misiek a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Po stuhnutí povrch ozdobíme granátovým jablkom a polejeme šťavou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.