Šošovica s paradajkovým pretlakom
Keď dostanete chuť na výdatné jedlo plné vlákniny a proteínov, spomeňte si na tento recept. Šošovica s paradajkovým pretlakom je jednoduché jedlo pripravené zo základných surovín a jeho chuť si môžete doladiť aj svojimi obľúbenými koreniacimi zmesami alebo čerstvými bylinkami. Zakaždým tak môže chutiť trochu inak, ale vždy podľa vašich predstáv.
Ingrediencie
160 gšošovica
2 ksbobkový list
1 štipkatymián
50 gslanina
1 ksmalá cibuľa
1 strúčikcesnaku
soľ
1 kockacukor
2 PLparadajkový pretlak
hladká múka
4 ksvajcia
Postup
Šošovicu uvaríme v tlakovom hrnci spolu s bobkovým listom a tymiánom.
Na panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu a speníme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Pridáme varenú šošovicu, bobkové listy odstránime. Šošovicovú zmes ochutíme soľou a cukrom, vmiešame paradajkový pretlak a prehrejeme.
Potom zmes posypeme trochou múky a varíme ďalších 5 minút. Každú porciu podávame so strateným vajcom a napríklad s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre