Šošovica s paradajkovým pretlakom

Šošovica s paradajkovým pretlakom

Keď dostanete chuť na výdatné jedlo plné vlákniny a proteínov, spomeňte si na tento recept. Šošovica s paradajkovým pretlakom je jednoduché jedlo pripravené zo základných surovín a jeho chuť si môžete doladiť aj svojimi obľúbenými koreniacimi zmesami alebo čerstvými bylinkami. Zakaždým tak môže chutiť trochu inak, ale vždy podľa vašich predstáv.

Ingrediencie

  • 160 gšošovica

  • 2 ksbobkový list

  • 1 štipkatymián

  • 50 gslanina

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ

  • 1 kockacukor

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • hladká múka

  • 4 ksvajcia

Postup

  1. Šošovicu uvaríme v tlakovom hrnci spolu s bobkovým listom a tymiánom.

  2. Na panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu a speníme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Pridáme varenú šošovicu, bobkové listy odstránime. Šošovicovú zmes ochutíme soľou a cukrom, vmiešame paradajkový pretlak a prehrejeme.

  3. Potom zmes posypeme trochou múky a varíme ďalších 5 minút. Každú porciu podávame so strateným vajcom a napríklad s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.