Šošovicové karbonátky s vôňou údeného mäsa

Šošovicové karbonátky s vôňou údeného mäsa

Šošovica je obľúbená strukovina, ale ochutnali ste už niekedy šošovicové karbonátky s vôňou údeného mäsa? A keby len s vôňou, kocky údeného mäsa sú priamo ich súčasťou. V tomto recepte spojíte jednoduché a klasické suroviny do jedla, ktoré budú milovať všetky generácie.

Ingrediencie

  • 200 gšošovica

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksmrkva

  • 2 PLrastlinný olej na smaženie

  • 100 gúdené mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • celá rasca

  • 2 ksvajcia

  • 4 PLstrúhanka

  • 1 PLmúka

Postup

  1. Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať najlepšie cez noc. Cibuľu, cesnak a mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Všetko orestujeme spoločne s údeným mäsom nakrájaným na kocky na panvici v rozohriatom oleji.

  2. Potom šošovicu uvaríme pozvoľna až do mäkka. Necháme ju vychladnúť a potom scedíme. Všetko premiešame, dochutíme soľou, korením, pridáme vajcia, strúhanku a múku. Vytvarujeme karbonátky, ktoré smažíme do zlatista vo vyššej vrstve oleja. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.