Šošovicové karbonátky s vôňou údeného mäsa
Šošovica je obľúbená strukovina, ale ochutnali ste už niekedy šošovicové karbonátky s vôňou údeného mäsa? A keby len s vôňou, kocky údeného mäsa sú priamo ich súčasťou. V tomto recepte spojíte jednoduché a klasické suroviny do jedla, ktoré budú milovať všetky generácie.
Ingrediencie
200 gšošovica
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 ksmrkva
2 PLrastlinný olej na smaženie
100 gúdené mäso
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca
2 ksvajcia
4 PLstrúhanka
1 PLmúka
Postup
Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať najlepšie cez noc. Cibuľu, cesnak a mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Všetko orestujeme spoločne s údeným mäsom nakrájaným na kocky na panvici v rozohriatom oleji.
Potom šošovicu uvaríme pozvoľna až do mäkka. Necháme ju vychladnúť a potom scedíme. Všetko premiešame, dochutíme soľou, korením, pridáme vajcia, strúhanku a múku. Vytvarujeme karbonátky, ktoré smažíme do zlatista vo vyššej vrstve oleja. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre