Šošovicový šalát s kuracími prsiami

Šošovicový šalát s kuracími prsiami

Šošovicový šalát s kuracími prsiami si zaslúži zaujímavú formu servírovania. Pripravte si preto jednotlivé zložky šalátu a naplňte nimi poháre. Budete tak mať hotový napríklad obed do práce alebo uľahčené varenie po príchode z práce. Suroviny vytvárajú krásne vzory a samozrejme aj vyváženú chuť. Pre extra dávku proteínov si šalát posypte aj tvrdším tvarohom.

Ingrediencie

  • 80 gšošovica

  • 80 gmungo fazuľka

  • 100 gcherry paradajky

  • 200 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLmletá červená sladká paprika

  • rastlinný olej na marinádu a na smaženie

  • 60 gľadový šalát

  • 150 gcherry paradajky

  • 150 gtvrdý hrudkovitý tvaroh

Na dresing

  • 3 PLolivový olej

  • 3 PLvínny ocot

  • 2 PLsójová omáčka

  • 1 ČLplnotučná horčica

  • 1 ČLoreganové lístky

  • 1/2 ČLmed

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Šošovicu a mungo fazuľu uvaríme do mäkka, každú zvlásť. Paradajky očistíme a nakrájame na polovice. Kuracie prsia nakrájame na rezance a vložíme marinovať do soli, korenia, papriky a oleja. Všetky ingrediencie na dresing zmiešame v miske.

  2. Kuracie mäso necháme odkvapkať a opečieme ho do zlatista na zvyšnom olivovom oleji. Do pohárov potom navrstvíme šošovicu, prepláchnutý šalát, paradajky, mungo a vychladnuté mäso. Doplníme o rozdrobený tvaroh. Dresing podávame zvlášť do pohára a polievame až pred konzumáciou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Šaláty
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.