Šošovicový šalát s kuracími prsiami
Šošovicový šalát s kuracími prsiami si zaslúži zaujímavú formu servírovania. Pripravte si preto jednotlivé zložky šalátu a naplňte nimi poháre. Budete tak mať hotový napríklad obed do práce alebo uľahčené varenie po príchode z práce. Suroviny vytvárajú krásne vzory a samozrejme aj vyváženú chuť. Pre extra dávku proteínov si šalát posypte aj tvrdším tvarohom.
Ingrediencie
80 gšošovica
80 gmungo fazuľka
100 gcherry paradajky
200 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
2 PLmletá červená sladká paprika
rastlinný olej na marinádu a na smaženie
60 gľadový šalát
150 gcherry paradajky
150 gtvrdý hrudkovitý tvaroh
Na dresing
3 PLolivový olej
3 PLvínny ocot
2 PLsójová omáčka
1 ČLplnotučná horčica
1 ČLoreganové lístky
1/2 ČLmed
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Šošovicu a mungo fazuľu uvaríme do mäkka, každú zvlásť. Paradajky očistíme a nakrájame na polovice. Kuracie prsia nakrájame na rezance a vložíme marinovať do soli, korenia, papriky a oleja. Všetky ingrediencie na dresing zmiešame v miske.
Kuracie mäso necháme odkvapkať a opečieme ho do zlatista na zvyšnom olivovom oleji. Do pohárov potom navrstvíme šošovicu, prepláchnutý šalát, paradajky, mungo a vychladnuté mäso. Doplníme o rozdrobený tvaroh. Dresing podávame zvlášť do pohára a polievame až pred konzumáciou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre