Špagety Genovese

Špagety Genovese

Špagety Genovese sú klasickou špecialitou neapolskej kuchyne. Všetci milujú jednoduchosť prípravy aj variabilitu receptu. Vyskúšate si ich uvariť podľa nášho receptu?

Ingrediencie

  • 400 gšpagety

  • olivový olej

  • soľ

  • bazalka

Na pesto

  • 2 strúčikycesnaku

  • 130 gpistácie

  • 100 gčerstvá bazalka

  • 100 godtučnený cottage syr

  • 125 golivový olej extra panenský

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 100 godtučnený cottage syr

  • pistácie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a pokvapkáme olejom. Asi 200 ml vody z cestovín si odložíme.

  2. V miske zmiešame olej, cesnak, pistácie, bazalku a precedený syr cottage. Tyčovým mixérom pesto rozmixujeme do hladka, dochutíme soľou a korením.

  3. V kastróliku alebo na panvici zohrejeme vodu z cestovín, pridáme špagety, prehrejeme a vmiešame pesto.

  4. Špagety rozdelíme na porcie, ozdobíme syrom, bazalkou a pistáciami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.