Špagety Genovese
Špagety Genovese sú klasickou špecialitou neapolskej kuchyne. Všetci milujú jednoduchosť prípravy aj variabilitu receptu. Vyskúšate si ich uvariť podľa nášho receptu?
Ingrediencie
400 gšpagety
olivový olej
soľ
bazalka
Na pesto
2 strúčikycesnaku
130 gpistácie
100 gčerstvá bazalka
100 godtučnený cottage syr
125 golivový olej extra panenský
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
100 godtučnený cottage syr
pistácie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a pokvapkáme olejom. Asi 200 ml vody z cestovín si odložíme.
V miske zmiešame olej, cesnak, pistácie, bazalku a precedený syr cottage. Tyčovým mixérom pesto rozmixujeme do hladka, dochutíme soľou a korením.
V kastróliku alebo na panvici zohrejeme vodu z cestovín, pridáme špagety, prehrejeme a vmiešame pesto.
Špagety rozdelíme na porcie, ozdobíme syrom, bazalkou a pistáciami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre