Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkovým pestom
Vynikajúce a jednoduché špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkovým pestom na vás chuťovo zapôsobia okamžite. Na toto jedlo netreba celý zoznam komplikovaných surovín, vystačíte si s jednoduchými potravinami, ktoré typicky patria do talianskej kuchyne. Vyskúšate si ich pripraviť?
Na bazalkové pesto
1 strúčikcesnaku
30 ghladkolistý petržlen (vňať)
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky) + na ozdobenie
1 PLpíniové oriešky
2 PLnastrúhaný parmezán
120 mlolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Na špagety
soľ podľa chuti
200 gsemolínové špagety
1 PLolivový olej
1 strúčikcesnaku
1 ksšalotka
200 gparadajková passata
100 gcherry paradajky
60 gpíniové oriešky
Postup
Cesnak rozmixujeme s petržlenovou vňaťou a bazalkou, potom pridáme píniové oriešky, parmezán a olej. Nakoniec pesto osolíme, okoreníme a vložíme do chladničky.
Vo vriacej vode uvaríme špagety. Na rozohriatom oleji necháme speniť plátky cesnaku spolu s nakrájanou šalotkou. Po chvíli zalejeme paradajkovou passatou.
Cestoviny preložíme k omáčke spolu s naberačkou vody z cestovín a vmiešame nakrájané cherry paradajky. Chvíľu varíme pod pokrievkou, pokým sa tekutina nevyparí.
Špagety namotáme do hniezd, preložíme ich na tanier a posypeme píniovými orieškami. Okolo naaranžujeme pesto a zvyšnú paradajkovú omáčku. Ozdobíme napríklad bazalkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre