Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkovým pestom

Špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkovým pestom

Vynikajúce a jednoduché špagety s paradajkovou omáčkou a bazalkovým pestom na vás chuťovo zapôsobia okamžite. Na toto jedlo netreba celý zoznam komplikovaných surovín, vystačíte si s jednoduchými potravinami, ktoré typicky patria do talianskej kuchyne. Vyskúšate si ich pripraviť?

Na bazalkové pesto

  • 1 strúčikcesnaku

  • 30 ghladkolistý petržlen (vňať)

  • 1 hrsťčerstvá bazalka (lístky) + na ozdobenie

  • 1 PLpíniové oriešky

  • 2 PLnastrúhaný parmezán

  • 120 mlolivový olej

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

Na špagety

  • soľ podľa chuti

  • 200 gsemolínové špagety

  • 1 PLolivový olej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksšalotka

  • 200 gparadajková passata

  • 100 gcherry paradajky

  • 60 gpíniové oriešky

Postup

  1. Cesnak rozmixujeme s petržlenovou vňaťou a bazalkou, potom pridáme píniové oriešky, parmezán a olej. Nakoniec pesto osolíme, okoreníme a vložíme do chladničky.

  2. Vo vriacej vode uvaríme špagety. Na rozohriatom oleji necháme speniť plátky cesnaku spolu s nakrájanou šalotkou. Po chvíli zalejeme paradajkovou passatou.

  3. Cestoviny preložíme k omáčke spolu s naberačkou vody z cestovín a vmiešame nakrájané cherry paradajky. Chvíľu varíme pod pokrievkou, pokým sa tekutina nevyparí.

  4. Špagety namotáme do hniezd, preložíme ich na tanier a posypeme píniovými orieškami. Okolo naaranžujeme pesto a zvyšnú paradajkovú omáčku. Ozdobíme napríklad bazalkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.