Špargľové rizoto s pancettou a tymiánom

Špargľové rizoto s pancettou a tymiánom

Dokonalé, krémové špargľové rizoto s pancettou sa doslova rozplýva na jazyku. Užite si sezónu špargle a pripravte si chutné jedlo s chrumkavou slaninkou a lístkami tymiánu.

Ingrediencie

  • 70 gzelená špargľa

  • soľ podľa chuti

  • 2 ksšalotka

  • 100 gpancetta

  • 4 PLolivový olej

  • 400 gryža Arborio

  • 200 mlsuché biele víno

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 8 vetvičiekčerstvý tymián

  • 100 gmaslo

  • 100 gparmezán

  • hráškové klíčky na ozdobu

Postup

  1. Zo špargle orežeme zdrevnatené konce a 1 minútu ju povaríme v vriacej a osolenej vode. Po uvarení vyberieme do misky a vývar odložíme stranou.

  2. Šalotku nakrájame na menšie kúsky a 40 g pancetty nakrájame na drobno. Šalotku potom orestujeme na panvici na 3 lyžiciach olivového oleja, pridáme pancettu a 2 minúty spolu opekáme.

  3. Potom prisypeme ryžu, sprudka orestujeme, zalejeme vínom a za stáleho miešania varíme, pokým sa víno nevstrebe.

  4. Potom postupne prilievame vývar zo špargle, osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián otrhaný zo stoniek.

  5. Keď je ryža mäkká, asi po 20 minútach, vmiešame do rizota maslo a nastrúhaný parmezán. Vrátime špargľu a spoločne všetko prehrejeme.

  6. Zvyšnú pancettu rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C asi 5 minút. Opečenou slaninou rizoto ozdobíme spoločne s hráškovými klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Večera
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.