Špargľové rizoto s pancettou a tymiánom
Dokonalé, krémové špargľové rizoto s pancettou sa doslova rozplýva na jazyku. Užite si sezónu špargle a pripravte si chutné jedlo s chrumkavou slaninkou a lístkami tymiánu.
Ingrediencie
70 gzelená špargľa
soľ podľa chuti
2 ksšalotka
100 gpancetta
4 PLolivový olej
400 gryža Arborio
200 mlsuché biele víno
mleté čierne korenie podľa chuti
8 vetvičiekčerstvý tymián
100 gmaslo
100 gparmezán
hráškové klíčky na ozdobu
Postup
Zo špargle orežeme zdrevnatené konce a 1 minútu ju povaríme v vriacej a osolenej vode. Po uvarení vyberieme do misky a vývar odložíme stranou.
Šalotku nakrájame na menšie kúsky a 40 g pancetty nakrájame na drobno. Šalotku potom orestujeme na panvici na 3 lyžiciach olivového oleja, pridáme pancettu a 2 minúty spolu opekáme.
Potom prisypeme ryžu, sprudka orestujeme, zalejeme vínom a za stáleho miešania varíme, pokým sa víno nevstrebe.
Potom postupne prilievame vývar zo špargle, osolíme, okoreníme a pridáme čerstvý tymián otrhaný zo stoniek.
Keď je ryža mäkká, asi po 20 minútach, vmiešame do rizota maslo a nastrúhaný parmezán. Vrátime špargľu a spoločne všetko prehrejeme.
Zvyšnú pancettu rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C asi 5 minút. Opečenou slaninou rizoto ozdobíme spoločne s hráškovými klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre